Soutěž: Můj filmový příběh - poprvé s foťákem
FOTO: archiv autorky

Soutěž: Můj filmový příběh - poprvé s foťákem

15. 3. 2016

Koupila vnučce foťák za dvěstě korun i s filmem. Dámy, no nekupte to! Jako každá zvědavá ženská jsem otevřela krabici. A tím to, milé dámy, vlastně začalo. Vystřídala jsem všechny druhy filmů, které existují 10, 200, 400, různých značek, snad všech. Sledovala jsem slevy, stal se ze mě pomalu a jistě "filmový" maniak.

Slova okolí - to je nekvalitní nebo, prosím tě v Tvém věku takhle bláznit, kdybys ty peníze raději dala vnoučatům - jsem nevnímala..Fotila jsem doma, venku, na dovolené. Foťák samozřejmě dlouho nevydržel. Byl to vlastně "jediný mužský", s kterým jsem všude chodila, pak to byl druhý foťák, třetí mužský (foťák). Všechny jsem postupně zlikvidovala.

Blízké okolí se nemohlo dívat na tu "spoušť" a dostala jsem proto na vánoce od syna konečně digi-foťák a s ním se teprve začaly dít věci. Mé nadšení nebralo konce, protože mě "pan foťák" seznámil s paní Hüttnerovou - malířkou, herečkou, s malířem Kristiánem Kodetem a spoustou jiných osobností.

Ale i tenhle foťák mě už nestačil. Záviděla jsem ostatním fotografům obrovské zrcadlovky - s velkými objektivy. Konečně se mi splnil o dalších vánocích i tenhle sen. Postupně jsem si zamilovala další "mužské" - stromy.

Příroda je mocná čarodějka, která umí člověka očarovat, znáte to, dámy, procházka lesním porostem, nádherná vyhlídka, ticho, klid, pohoda a můj foťák... No, nechoďte tam...

A příště pojďte se mnou, milé dámy, uvidíte něco úžasného s tím mým " mužským"!

 

Jaké bylo to vaše „poprvé“? Co vám nejvíce utkvělo v paměti, na jakou událost či činnost, kterou jste dělali prvně, nejraději vzpomínáte Zúčastněte se naší soutěže a napište nám svůj příběh na téma „Poprvé“. Více informací o soutěži najdete zde.

 

 

Soutěž - poprvé
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Fotím, fotíš, fotíme ;-). Těším se na vaše fotky.
Olga Štolbová
Hanko, krásný koník, vlastně kůň. Jako všichni přede mnou - FOTKY, FOTKY. Ráda s tebou půjdu na lov, napiš kdy a kde. *****
Ladislav Vesecký
A kde jsou fota, prosím?
Naděžda Špásová
Hanko, plně vás chápu. Na základce jsem chodila do fotografického kroužku. Pak jsem na spoustu let ustrnula. Nechávala jsem se jen fotit. K 60. narozeninám jsem dostala svůj vlastní digi foťák a od té doby je můj stálý společník. No, a když jsem se zaregistrovala na íčku, je se mnou pořád.
Hana Rypáčková
Já tedy začala pozdě. vždy měl k foťáku blíž muž, ale půjčoval si Flexaretu v práci, později kamarád fotil i zapůjčil .To jsme se na cestách o něj strachovali a raději jezdili bez .Každé deko dobré. První náš byl po revoluci Olympus na papír. 2011 Nikonek. To už jsem ho někdy musela i podržet a fotit.Žádná sláva. Ale objevila jsem web, kde se lidé učili a tak jsem také zkoušela zblízka a z dáli a to a ono.Toužila jsem mít lepší, abych si sama mohla nastavovat vše a ne je automat. Tak mám třetím rokem Lumíka /Lumix/. Moc mě to bavilo /teď velmi polevuji ve snažení/. Je to hezký koníček na stáří. Hanko-fotky přidáš do galerie a přiřadíš k článku- pozor , abys galerii zveřejnila.Tak příště se těším na fotky tvého "mužského"..
Marie Foltýnová
Také jsem hledala fotografie.Od syna jsem dostala dárkem digitální fotoaparát značky Nikon.
Alena Tollarová
Velmi dobře Vám rozumím, však jsem také chycená drápem, nikoli drápkem a kudy chodím, tudy fotím. Já jsem se po přečtení názvu článku těšila dokonce na film. Fotky asi budou příště.
Elena Valeriánová
Rolovala jsem pod článek a těšila se na fotky. A kde nic tu nic. Škoda, byla bych se ráda podívala.
Zuzana Pivcová
To mi připomnělo, jak jsem si hned krátce po otevření hranic koupila v někdejším Západním Berlíně v obchoďáku jakýsi plastový foťáček Handy, asi pro děti, stál tehdy asi 29 DM. Zeptala jsem se, zda má automatické převíjení atd., to ještě nebyl digitál, ale i tak. Prodavačka řekla s mírným údivem: Co byste chtěla za 29 marek? Foťák jsem si ale úplně zamilovala. Nejlepší snímky s ním byly v místnostech, když se podařilo natrefit správnou světelnost, byl nepřekonatelný. Pak ale začaly cívky při převíjení podkluzovat a snímky se v různých místech částečně překrývaly a záběry byly k ničemu. V mládí jsem fotila, i když jen amatérsky, ráda se zrcadlovkou, ale při dnešním jednoduchém fotografování si už vystačím s digitálem. A Vás a Vaše nadšení obdivuji. Těším se na Vaše obrázky.
Jana Šenbergerová
A byla by nějaká fotografie?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.