Drobenkový koláč
FOTO: autorka

Drobenkový koláč

3. 3. 2016

Tento koláč připravuji velmi ráda, je jednoduchý na přípravu a baví mě na tom zejména to, že nemusím válet těsto a výsledek je přesto vynikající.

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
160 g tuku (hera, máslo) – nakrájet na kostky
120 g moučkového cukru
1 žloutek
½ balíčku kypřícího prášku
ze všech ingrediencí připravte drobenku

Tvarohový krém:
1 tvaroh
1 vejce + 1 bílek
vanilkový cukr,
krupicový cukr dle chuti

Jablková vrstva:
3 – 4 nastrouhaná jablka
mletá skořice
krupicový cukr

Asi 2/3 drobenky dejte na dno (nejlépe dortové) formy. Na drobenku dáme tvarohový krém a pak vrstvu jablek. Nahoru přijde zbytek drobenky. Pečte asi 45 minut na 180°C.

Já osobně mám tento koláč nejraději, když dám místo jablek borůvky (mohou být i mražené), ale je dobrý s každým ovocem.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Valachovičová
Krásný koláč paní Elen, omlouvám se, ale jsem tu nová a ještě nevím, jak to chodí = mandalku jsem kdysi koupila, je malovaná na hedvábí, ale dá se kreslit i na papír. Zdravím JitkaV.
Lenka Hudečková
Tento recept neznám, ale ráda vyzkouším. Děkuji Elen :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.