Můj seniorský život:  Prefabrikát
FOTO: archiv autorky

Můj seniorský život: Prefabrikát

19. 1. 2016

Můj oficiální seniorský život (řekněme spíše formální seniorský věk) nastal v den mých šedesátin. V ten den jsem rozesmála pracovnici Dopravního podniku, na níž jsem požadovala seniorskou průkazku na MHD. Nechtěla věřit, že je mi šedesát, a musela jsem ji přesvědčit občanským průkazem.
Od té doby uběhlo už téměř sedm let, ale podobné situace zažívám dodnes.

A můj seniorský život a jeho novinky?

Vstávám před pátou a chodím do práce na plný úvazek stejně jako dřív
Začala jsem jezdit (jako spolujezdkyně) na motorce
Jezdím na koloběžce
Zamilovala jsem se (po kolikáté už?) a začala psát milostnou lyriku
Zkrátila jsem si vlasy na minimum
Zbavila jsem se nežádoucích 15 kil, a tím si snížila tlak, zpomalila tep a hodně potlačila arytmii a mohla odbourat až na výjimku všechny léky
Využila jsem několika zájezdů pro seniory, ale víceméně s vlastním programem
Chodím do plavecké haly a byla jsem i na nudistické pláži
Jsme se sestrou sponzorkami chřestýše kostkovaného v pražské ZOO
Jezdím na srazy spolužáků, na srazy motorkářů a chodím na koncerty kapel, včetně rockových a pankáčských
Poznala jsem portál i60, píšu pro něj a dnes mám více známých a kamarádů než dříve

Myslím, že můj seniorský život není ani k závisti, ani k politování. Mnozí mě už znáte a víte, že žiji dost odlišně od těch z vás, kteří jste obklopeni rodinou. Určitě byste se mnou neměnili.

Pro mě je ten život tak akorát a být seniorkou se mi líbí, i když se zatím považuji spíše za seniorský prefabrikát. A jak to bude dál, až se stanu seniorkou na plný úvazek? Uvidíme, o tom si povíme někdy později.

 

Můj seniorský život - nová soutěž magazínu i60 o zajímavé ceny. Jaké je to být seniorem? Jak prožíváte toto období života? Co vám seniorský věk vzal a dal? Jak se změnil váš život po odchodu do důchodu? Jak se bavíte v seniorském věku, co nejčastěji děláte? Jste aktivním seniorem, anebo většinu času trávíte sami? Napište nám do nové čtenářské soutěže magazínu i60 své příběhy a postřehy, povídky, glosy. Více o soutěži se dozvíte zde.

Můj seniorský život
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Zuzi,sluší Ti to i v roli "prefabrikátu".Jsi fajn "holka" a fandím Ti. mm
Olga Štolbová
Milá Zuzko, jsi dobrá duše I šedesátky a prima holka. Ráda se počítám mezi tvé kamarádky a kdybys někdy potřebovala ještě jednu sestru, jsem tu pro tebe. ♥ *****
Helenka Vambleki
Zuzko, snad se moc nespletu, když si myslím, že v opravdovém důchodu ještě budeš skákat padákem, potápět se, zúčastníš se na motorce Rallye Dakar, polezeš na Mount Everest a pojedeš na brigádu na koňskou farmu do Austrálie...žiješ naplno a to je dobře!
Miroslava Jachimová
Tak to je pohodová Zuzka, jak ji známe. Ale já ji vidím především jako velice něžnou a vnímavou, což se odráží v její nádherné poezii.
Dagmar Bartušková
Zuzko, super. Jen tak dál!
Hana Šimková
Zuzanko závidím ti tvoje zamilovávání , úbytek kil i tu milostnou lyriku.To máš přece krásný seniorský život.Toho chřestýše bych si ale odpustila.
Ladislav Vesecký
Píší 5
Alena Tollarová
Prefabrikát. To jsi mě, Zuzko, fakt dostala. Poslyš, nepřijela bys na koloběžce na koncert kapely mého synka? Je to hodně hlasité. A až zase půjdeš na nuda pláž, vezmeš mě s sebou? Já jsem tam ještě nebyla. SUPER!
Elena Valeriánová
Zuzko, pro mě jsi takové sluníčko,co něžně hřeje a nepálí. A Tvá poezie je nedostižná. I do dalších dní přeji krásnou cestu bez karambolů.
Jana Šenbergerová
Zuzko, však víš ... Ať ti dlouho vydrží, co máš ráda - život je skvělý a plně v našich rukou, jen si ho nesmíme nechat vzít.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...