Můj seniorský život:  Prefabrikát
FOTO: archiv autorky

Můj seniorský život: Prefabrikát

19. 1. 2016

Můj oficiální seniorský život (řekněme spíše formální seniorský věk) nastal v den mých šedesátin. V ten den jsem rozesmála pracovnici Dopravního podniku, na níž jsem požadovala seniorskou průkazku na MHD. Nechtěla věřit, že je mi šedesát, a musela jsem ji přesvědčit občanským průkazem.
Od té doby uběhlo už téměř sedm let, ale podobné situace zažívám dodnes.

A můj seniorský život a jeho novinky?

Vstávám před pátou a chodím do práce na plný úvazek stejně jako dřív
Začala jsem jezdit (jako spolujezdkyně) na motorce
Jezdím na koloběžce
Zamilovala jsem se (po kolikáté už?) a začala psát milostnou lyriku
Zkrátila jsem si vlasy na minimum
Zbavila jsem se nežádoucích 15 kil, a tím si snížila tlak, zpomalila tep a hodně potlačila arytmii a mohla odbourat až na výjimku všechny léky
Využila jsem několika zájezdů pro seniory, ale víceméně s vlastním programem
Chodím do plavecké haly a byla jsem i na nudistické pláži
Jsme se sestrou sponzorkami chřestýše kostkovaného v pražské ZOO
Jezdím na srazy spolužáků, na srazy motorkářů a chodím na koncerty kapel, včetně rockových a pankáčských
Poznala jsem portál i60, píšu pro něj a dnes mám více známých a kamarádů než dříve

Myslím, že můj seniorský život není ani k závisti, ani k politování. Mnozí mě už znáte a víte, že žiji dost odlišně od těch z vás, kteří jste obklopeni rodinou. Určitě byste se mnou neměnili.

Pro mě je ten život tak akorát a být seniorkou se mi líbí, i když se zatím považuji spíše za seniorský prefabrikát. A jak to bude dál, až se stanu seniorkou na plný úvazek? Uvidíme, o tom si povíme někdy později.

 

Můj seniorský život - nová soutěž magazínu i60 o zajímavé ceny. Jaké je to být seniorem? Jak prožíváte toto období života? Co vám seniorský věk vzal a dal? Jak se změnil váš život po odchodu do důchodu? Jak se bavíte v seniorském věku, co nejčastěji děláte? Jste aktivním seniorem, anebo většinu času trávíte sami? Napište nám do nové čtenářské soutěže magazínu i60 své příběhy a postřehy, povídky, glosy. Více o soutěži se dozvíte zde.

Můj seniorský život
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Zuzko,jsi skvělá a myslím si,že by ti spousta lidí mohla tiše závidět!!
Jiří Libánský
Zuzana není vůbec žádná drsňačka. Naopak. S takovou citlivou a něžnou duší, dobrým srdcem a vlídnou, romantickou povahou se člověk hned tak nesetká. To, že její články i básně jsou plné optimismu a moudrosti všichni víte.
Lidmila Nejedlá
Tak jsem Tě poznala, Zuzko, tak Tě mám ráda.
Eva Mužíková
Co je psáno, to je dáno, / 67/ překvapila jsi mne velice, ta Tvá šedesátá sedmá léta, zvládáš Zuzko hravě jako mladice. Ranní ptáče, dál doskáče, prohrábneš se v tom archivním dvorku, o víkendu, abys pročistila hlavu, skočíš s grácií zralé ženy za Jiřího na motorku. Užívej si Zuzko život , nepřestávej krásné verše psát, ať se cítíš ještě dlouhá léta, jak ten " seniorský prefabrikát" :))) PS: Chtěla bych být Tvou kočkou.... mňamkami nešetříš.)))
Eva Balúchová
Vidíš,mě se stal pravý opak.Bylo mě něco přes 50,kupovala jsem si lístek na vlak a pokladní se mě ptá zdali chci důchodcovskou jízdenku.V tu dobu jsem ani nevěděla,že něco takového existuje. Svůj názor na tebe jsem ti napsala,na tom se nic nemění.
Soňa Prachfeldová
Zuzko, mě se to tak líbí, že jsi taková, buď dál zamilovaná a originální :-)
ivana kosťunová
Seniorský prefabrikát- výstižný výraz. Taky si tak připadám. Přemýšlím, jak může ta drsně vyhlížející motorkářka psát tak křehké verše. Zřejmě se to nevylučuje.Nejste narozená ve znamení blíženců ?
Marie Novotná
Ano, taková jsi Ty.S dobrým srdce,slovem i skutkem pro každého,kdo to malinko(někdy i víc) potřebuje.
Naděžda Špásová
Zuzko, kolik žen v našem věku může říct, že jezdí s motorkáři, nebo na koloběžce? Máte zajímavý život. Vaše ranní vstávání by mě dneska zabilo. Vstávala jsem takhle skoro 35 let a nezvykla jsem si. V důchodu si lebedím. Ať vám to ve zdraví vydrží ještě hodně dlouho. *****
Alena Várošová
Zuzko,líbí se mi Vaš článek.Určitě se lišíte od jiných íčkařek v seniorském životě,ale jste svá a žijte si takový život,který Vám vyhovuje.Pište dál své krásné básně.5*

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.