O vánoční stromy z plantáží je zájem
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

O vánoční stromy z plantáží je zájem

11. 12. 2015

O prodej vánočních stromků přímo z plantáží nebo městských lesů je stále větší zájem. Kromě čerstvosti je jejich výhodou také nízká cena, která se pohybuje od 150 do 400 korun. U klasických prodejců bývá dvojnásobná.

Čerstvé stromy z plantáže například prodávají ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. "Místní i lidé z větších vzdáleností si už na začátku prosince chodí vybrat stromky, které si zarezervují a nechají pak uříznout těsně před Štědrým dnem," řekl ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí Marek Netolička.

Letos je podle něj velký zájem o jedličky, případně stříbrné smrky. "Před třemi až čtyřmi lety chtěli lidé převážně obyčejné smrčky, pak borovice, letos jednoznačně jedličky," sdělil Netolička.

Prodej stromků tradičně začíná v prvních prosincových dnech, zákazníci s nákupem neváhají a rezervují si stromy brzo. "Jezdí sem třeba i rodina z Brna, mají to jako takovou tradici," dodal Netolička.

Přímo z plantáže ve Valašském Meziříčí prodají 3000 až 4000 stromů, další se prodávají na několika místech ve městě. Společnost stromy na plantáži neustále obnovuje, je na ní asi 18 tisíc sazenic a stromy pak rostou tři až šest let.

nákupy Vánoce vánoční strom
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Dnes jsem si přinesla krásné větvičky smrku pichlavého z trhu za 35 Kč. V květinářství chtějí za 1 větev ušlechtilého smrku 50 Kč.
Jana Šenbergerová
My už léta aranžujeme jen do vázy větve různých jehličnanů. Zatím se vždy povedlo nějaké sehnat, aniž jsme museli do lesa. Plantáže pokládám za dobré řešení pro ty, kteří dávají přednost stromku.
Eva Mužíková
Přestože syn je vlastníkem lesa, stromek jezdí také kupovat do nedaleké plantáže, kde si může v klidu vybrat. Pamatuji na doby, kdy se můj manžel vydával ve dne do lesa. Nejdříve si stromek vyhlédl, aby si potom, téměř za tmy s pilkou pod kabátem, pro stromek došel. Přestože jsem vždy protestovala, bála jsem se případné ostudy, když bude přistižen, nebylo to nic platné. Vždy pravil, to bych měl zkažené celé svátky, kdybych si musel stromeček koupit...
Květoslava HOUDKOVÁ
Od dospělosti dětí mám jen stromek maličký, umělý, moc hezký. Koupila jsem tehdy v Polsku, není to žádné "koště", jsem spokojena. U stromků z plantáží jistě lidé ocení možnost rezervace a pak čerstvosti. Rodiny mých dětí pomáhají občas v lese - přivydělají si a ještě dostanou poukázku na 1 = rodinný vánoč. stromek, též dle výběru, čerstvý.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...