O vánoční stromy z plantáží je zájem
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

O vánoční stromy z plantáží je zájem

11. 12. 2015

O prodej vánočních stromků přímo z plantáží nebo městských lesů je stále větší zájem. Kromě čerstvosti je jejich výhodou také nízká cena, která se pohybuje od 150 do 400 korun. U klasických prodejců bývá dvojnásobná.

Čerstvé stromy z plantáže například prodávají ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. "Místní i lidé z větších vzdáleností si už na začátku prosince chodí vybrat stromky, které si zarezervují a nechají pak uříznout těsně před Štědrým dnem," řekl ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí Marek Netolička.

Letos je podle něj velký zájem o jedličky, případně stříbrné smrky. "Před třemi až čtyřmi lety chtěli lidé převážně obyčejné smrčky, pak borovice, letos jednoznačně jedličky," sdělil Netolička.

Prodej stromků tradičně začíná v prvních prosincových dnech, zákazníci s nákupem neváhají a rezervují si stromy brzo. "Jezdí sem třeba i rodina z Brna, mají to jako takovou tradici," dodal Netolička.

Přímo z plantáže ve Valašském Meziříčí prodají 3000 až 4000 stromů, další se prodávají na několika místech ve městě. Společnost stromy na plantáži neustále obnovuje, je na ní asi 18 tisíc sazenic a stromy pak rostou tři až šest let.

nákupy Vánoce vánoční strom
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.8 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.