Jak jsem dostala výchovnou lekci

Jak jsem dostala výchovnou lekci

1. 12. 2015

Život není peříčko a okolnosti mě donutily navázat vedlejší pracovní poměr. Stala jsem se po večerech pracovnicí v půjčovně DVD. Obchod fungoval nejen jako půjčovna, ale DVD se tam i prodávala, také příslušenství k přehrávání a hlavně hry. Byl tam neustálý provoz, lidé se ztráceli v jednotlivých boxech a vybírali si. Třeba v oddělení hudby, historie, trilerů, romantiky, erotiky...podle jejich čísla jsem vyhledala kartu a tam zapsala, co si půjčili. Zajímavé bylo, že jsem si lidi vybavovala podle jejich čísel. Ještě teď se někdy bavíme s kolegyní o osmsettrojce nebo osmadvacítce.

V podvečer přišel do půjčovny pán, rozhlédl se a začal se vyptávat, co bych mu doporučila, co si může koupit, co jenom půjčit, nechal si předvést herní konzoli Playstation, diskutoval jako znalec o hrách, nanosil si z boxů na pult fůru DVD a nechal si podat několik her. Musela jsem být jako ostříž, aby třeba něco nestrčil do tašky. Další lidé přicházeli, jiní platili a odcházeli. Dotyčný nerespektoval potřeby ostatních, skákal mi do řeči, stále se vyptával a projevoval zájem o velký nákup. Přestala jsem mít přehled o pohybu zákazníků v prodejně.

"Tak já vám to sečtu, pane", prohlásila jsem konečně. "Moment, tohle si nevezmu, tohle znám...a pusťte mi ještě jednou ten playstacion, nemáte to poškrábané?, které to DVD je nejnovější? A znáte..." zaměstnal by 4 prodavačky. Nakonec si nekoupil vůbec nic a dokonce si nic ani nepůjčil. Odešel, na pultě mi zůstala kupa DVD na zařazení, rozházené hry a zapojený playstation. A v prodejně nastalo naprosté ticho.

"Tak jdi do hajzlu, debile jeden!" Řekla jsem naštvaně a pěkně nahlas. V tom se z jednoho boxu vyklonil pán a začal mě kárat. " No, to pěkně mluvíte o zákaznících paní, to byste neměla, náš zákazník, náš pán, znáte to pořekadlo?" Styděla jsem se a stála v pozoru jak žáček u tabule. Pokoušely se o mne mdloby. To byla ostuda! Něco jsem koktala, pána odbavila a odcházel. Ve dveřích se otočil a řekl. "Že to byl ale protiva, viďte, člověk aby měl svatou trpělivost."

 

služby zábava
Hodnocení:
(3.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
Sice je zákazník náš pán,ale prodavač je taky jen člověk. Já kdysi nerad chodil do obchodů s ženou. Jako většina žen si nechala vyložit to i ono a já už byl nervozní. Bylo mě trapně i když prodavačky na to asi byly zvyklé. Já většinou jdu nakoupit a řeknu to a to,jinak rychle odcházím. P.
Soňa Prachfeldová
Ještě, že ten dotyčný už odešel, možná by to dopadlo hůř, :-)
Jana Šenbergerová
Docela hezký trapásek. Určitě bylo milé, jak se k tomu postavil ten, co byl svědkem.
Naděžda Špásová
Byl to opravdu debil. Zažila jsem také leccos v OZP, když mi klient nadával do magorů a navíc to byl tchán kolegyně, nebo na mě hulákal jeden tmavší spoluobčan a já si to musela nechat líbit. Můžu ti, Lidmilo, říct, že jsem si pak ulevila trochu jadrněji. Napsala jsi to moc pěkně.
Alena Tollarová
Mně se nedávno stalo, že jsem si něco zkoušela ve zdejším krámečku s oděvy. A prodavačka v té době telefonovala asi s majitelkou obchodu a vyprávěla jí, jak jdou kšefty: už ve dveřích vidím, jak sem zase leze ta zkoušečka, vždycky si toho vezme a nikdy nic nekoupí ... Nebylo mi příjemné to poslouchat, myslím, že před zákazníkem by se takto mluvit nemělo a já si tam hned tak zase nic vyzkoušet nepůjdu.
Libor Farský
Já jsem dostal za vyučenou jako zákazník. Kdysi jsem si potřeboval koupit kravatu, musel jsem na školní ples, třídní stužkuje studenty. V "pánské módě" na náměstí v ČB měli jenom jednu - tedy jeden vzor, který se mi nelíbil. Když jsem se tomu podivil, prodavačky se na sebe podívaly a smály se. Ta jedna šťouchla do druhé a povídá: "Von chce kravatu, teď v lednu!" No jo, to jsem ale vůl. V plesové sezóně je třeba kupovat plavky...
Zdenka Jírová
Asi bych ho vyhodila mnohem dříve.
Dagmar Bartušková
Lýdie, já bych si ulevila stejně.
ivana kosťunová
Jo, takových lekcí už jsem v životě dostala.. a něco taky rozdala.
Zuzana Pivcová
To je těžké, někdo si dokazuje svou sílu, podmíněnou třeba finančně nebo postavením, někdy je to v poměru k ženě. Někdo jen provokuje nebo jde už předem s úmyslem naštvat a někdo třeba během situace změní původní záměr si opravdu něco koupit. Každý se nehodí na povolání, vyžadující kontakt s lidmi. Myslím, že Ty ano, nebyla jsi protivná na něj. Horší jsou prodavačky, které dávají najevo nelibost už kvůli tomu, že zákazník vůbec přišel. Že sis pak takhle slovně ulevila dodatečně, to se není čemu divit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.