Jak jsem dostala výchovnou lekci

Jak jsem dostala výchovnou lekci

1. 12. 2015

Život není peříčko a okolnosti mě donutily navázat vedlejší pracovní poměr. Stala jsem se po večerech pracovnicí v půjčovně DVD. Obchod fungoval nejen jako půjčovna, ale DVD se tam i prodávala, také příslušenství k přehrávání a hlavně hry. Byl tam neustálý provoz, lidé se ztráceli v jednotlivých boxech a vybírali si. Třeba v oddělení hudby, historie, trilerů, romantiky, erotiky...podle jejich čísla jsem vyhledala kartu a tam zapsala, co si půjčili. Zajímavé bylo, že jsem si lidi vybavovala podle jejich čísel. Ještě teď se někdy bavíme s kolegyní o osmsettrojce nebo osmadvacítce.

V podvečer přišel do půjčovny pán, rozhlédl se a začal se vyptávat, co bych mu doporučila, co si může koupit, co jenom půjčit, nechal si předvést herní konzoli Playstation, diskutoval jako znalec o hrách, nanosil si z boxů na pult fůru DVD a nechal si podat několik her. Musela jsem být jako ostříž, aby třeba něco nestrčil do tašky. Další lidé přicházeli, jiní platili a odcházeli. Dotyčný nerespektoval potřeby ostatních, skákal mi do řeči, stále se vyptával a projevoval zájem o velký nákup. Přestala jsem mít přehled o pohybu zákazníků v prodejně.

"Tak já vám to sečtu, pane", prohlásila jsem konečně. "Moment, tohle si nevezmu, tohle znám...a pusťte mi ještě jednou ten playstacion, nemáte to poškrábané?, které to DVD je nejnovější? A znáte..." zaměstnal by 4 prodavačky. Nakonec si nekoupil vůbec nic a dokonce si nic ani nepůjčil. Odešel, na pultě mi zůstala kupa DVD na zařazení, rozházené hry a zapojený playstation. A v prodejně nastalo naprosté ticho.

"Tak jdi do hajzlu, debile jeden!" Řekla jsem naštvaně a pěkně nahlas. V tom se z jednoho boxu vyklonil pán a začal mě kárat. " No, to pěkně mluvíte o zákaznících paní, to byste neměla, náš zákazník, náš pán, znáte to pořekadlo?" Styděla jsem se a stála v pozoru jak žáček u tabule. Pokoušely se o mne mdloby. To byla ostuda! Něco jsem koktala, pána odbavila a odcházel. Ve dveřích se otočil a řekl. "Že to byl ale protiva, viďte, člověk aby měl svatou trpělivost."

 

služby zábava
Hodnocení:
(3.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
To jsou ale týpci! Vážně nic neukradl?
Eva Mužíková
Lidmilko, Tvé zážitky mne vždy opravdu zaujmou. Při čtení tohoto jsi mne tak vtáhla do děje, že jsem si, aniž bych dočetla až do konce říkala... : " Co to bylo za debila".:)))))
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Lidmilko, myslím, že být na Vašem místě reagovala stejně. Práce s lidmi je to nejtěžší ze všech zaměstnání.
Alena Várošová
No jo to jsou ti chytrolíni....
Alena Várošová
Moc pěkný článek ze života Lidmilko.Já bych se tak zachovala jako Vy,akorát že bych jej poslala rovnou do p......skáčete kolem něj,věnuje se mu a nakonec odejde s prázdou a ještě Vás naštve.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.