Krásný, dojemný módní 
podvečer Na Marjánce

Krásný, dojemný módní
podvečer Na Marjánce

13. 11. 2015

O módní přehlídce na Marjánce bychom mohli napsat, že byla velkolepá. Byla by to pravda, ale nebylo by to úplně ono. Kdybychom napsali skvělá, taky by to nebylo to pravé ořechové, i když byla více než skvělá. Kdybychom napsali vydařená, tak by to bylo zase dost málo.

Přehlídka pod taktovkou paní Hany Vignerové a její organizace Příběh módy byla milá, něžná, okouzlující až dojemná. Alespoň takto vyjádřila svůj pocit většina účastníků. Onu něžnost totiž vystoupení modelek dodaly děti, které tentokrát prezentovaly módu společně se svými babičkami. Akce tedy nebyla jen průřezem historie módy, ale i generační výpovědí. Děti společně se svými babičkami dojaly početné publikum a vysloužily si společně s dámami několikerý potlesk na otevřené scéně.

Atmosféru přehlídky umocňovalo i prostředí - okázalý sál, ve kterém bylo možné sledovat modelky i shora z balkónu, a také klavírní doprovod mladého hudebníka v historickém oděvu.

Naše zralé modelky byly jako vždy půvabné, s grácií předvedly jak historické kostýmy, tak i moderní módu fashion butique Jarsini. Módní večer se povedl, což ostatně dosvědčily samotné dámy. "Bylo to nádherné, cítím se moc krásně, mám obrovskou radost, že jsem se mohla takové krásné akce zúčastnit," okomentovala přehlídku jedna z modelek, paní Jitka Caklová.

"Jako bych byla v jiném světe, v tom kostýmu, před publikem a za doprovodu hudby jsem se doslova vznášela. Krásný zážitek, na který budu dlouho vzpomínat," nechala se slyšet paní Marie Magdalena Klosová, která dorazila na přehlídku do pražského Břevnova až z Ostravy.

Ale škoda slov, atmosféru přehlídky, na níž dámy připravil tým vizážistek a kadeřnic salonu Josephina z Mladé Boleslavi a kadeřnický salon Doris z Prahy, nejlépe nasajete z fotografií naší dvorní fotografky Miluše Převrátilové a také paní Aleny Tollarové.

Kromě fotoaparátů sledovaly modelky také kamery - o akci točili reportáž redaktoři iDnes. Odkaz na tuto reportáž i další fotografie vám předložíme v příštích několika dnech.

Na závěr se divákům představily dva charitativní projekty, a to pro děti s onemocněním SMA - Kolpingova rodina a činnost Diakonie československé církve evangelické. Součástí večera byla i autogramiáda autorky dětských historických detektivek Jindřišky Mendozové.

Kosmetické balíčky pro modelky a přítomné ženy věnovala firma Babor, sladké dárečky malým modelkám přivezla firma Agadorty Anežky Mrázové.

Děkujeme modelkám a jejím příznivkyním, děkujeme organizátorům Příběhu módy,  fashion butique Jarsini, sálu Na Marjánce a OZP za povedenou, milou a dojemnou akci.

i60.cz Modelky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(1.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Vracím se ještě na Marjánku. Byl tam fotograf z MfDnes a říkal, že bude reportáž na Ona Dnes. Nevíte někdo, jestli reportáž vyšla?
Miluše Převrátilová
Další fotografie z této velkolepé modní přehlídky najdete na mém profilu: http://www.i60.cz/moje-fotky.html?id_galerie=2123
Alena Várošová
Akce jako vždy se podařila,což je důležité a slušelo to všem,hlavně těm nejmenším.
Alena Tollarová
Pro zájemce ještě kousíček zde: https://youtu.be/JccmB20OHyM
ivana kosťunová
Líbí se mi přirozené uvolněné vystupování všech modelek(alespoň na fotografiích to tak vypadá)Snad se mi podaří uvidět to někdy naživo.
Alena Tollarová
Fotografií je u článku velmi málo. Kvůli vám, milé malé i velké modelky, jsem se zaregistrovala a pokusila se vložit své první krátké video na youtube. Jestli se mi to podařilo si můžete ověřit zde: https://www.youtube.com/watch?v=UkH1FI6xJJo .
Dagmar Bartušková
Na Marjánce bylo skvěle. Obě části přehlídky byly nádherné, modelkám a dětičkám to velmi slušelo. Nádherná atmosféra, a společnost těch, se kterými jsem se ráda ten večer viděla a příjemně pobavila.
Lidmila Nejedlá
Dámy, byly jste skvělé, pozdravuji Marušku Kolací s vnučkou, Marii Magdalenu, Hanu Lancovou a ostatní, s kterými se určitě uvidím. Bylo příjemné, posedět v tak přátelské atmosféře. Tak příště.
Hana Lancová
Před hodinou jsem dorazila domů a hned si otevřela portál. Byla to velmí pěkná přehlídka v krásném prostředí, kam bych se jinak nedostala. Děkuji za milou společnost Alence T., Áje B., Evičce M., Vandě B., Máří Magdaleně a Elence Z.
Miroslava Matoušková
O výjimečný večer se z velké míry zasloužila i naše milovaná vnoučátka, některá s malou dušičkou, jiná bezstarostně předvedla modely, které dotvořily dobovou atmosféru. Děkuji, za obětavou práci Daniely Havlasové a všech zručných profesionálů, podílejících se na tomto večeru. Děkuji také za nafilmování a nafocení přehlídky našimi kolegyňkami, za pochvalu paní Evy Balůchové (má u mě panáka), za podporu mých kamarádek,(kterým ho musím taky koupit jinak by nepřišly), za krásnou hru na klavír vnukem naší kolegyňky a závěrem přeji také brzké uzdravení Aničce. Miroslava Matoušková

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.