Krásný, dojemný módní 
podvečer Na Marjánce

Krásný, dojemný módní
podvečer Na Marjánce

13. 11. 2015

O módní přehlídce na Marjánce bychom mohli napsat, že byla velkolepá. Byla by to pravda, ale nebylo by to úplně ono. Kdybychom napsali skvělá, taky by to nebylo to pravé ořechové, i když byla více než skvělá. Kdybychom napsali vydařená, tak by to bylo zase dost málo.

Přehlídka pod taktovkou paní Hany Vignerové a její organizace Příběh módy byla milá, něžná, okouzlující až dojemná. Alespoň takto vyjádřila svůj pocit většina účastníků. Onu něžnost totiž vystoupení modelek dodaly děti, které tentokrát prezentovaly módu společně se svými babičkami. Akce tedy nebyla jen průřezem historie módy, ale i generační výpovědí. Děti společně se svými babičkami dojaly početné publikum a vysloužily si společně s dámami několikerý potlesk na otevřené scéně.

Atmosféru přehlídky umocňovalo i prostředí - okázalý sál, ve kterém bylo možné sledovat modelky i shora z balkónu, a také klavírní doprovod mladého hudebníka v historickém oděvu.

Naše zralé modelky byly jako vždy půvabné, s grácií předvedly jak historické kostýmy, tak i moderní módu fashion butique Jarsini. Módní večer se povedl, což ostatně dosvědčily samotné dámy. "Bylo to nádherné, cítím se moc krásně, mám obrovskou radost, že jsem se mohla takové krásné akce zúčastnit," okomentovala přehlídku jedna z modelek, paní Jitka Caklová.

"Jako bych byla v jiném světe, v tom kostýmu, před publikem a za doprovodu hudby jsem se doslova vznášela. Krásný zážitek, na který budu dlouho vzpomínat," nechala se slyšet paní Marie Magdalena Klosová, která dorazila na přehlídku do pražského Břevnova až z Ostravy.

Ale škoda slov, atmosféru přehlídky, na níž dámy připravil tým vizážistek a kadeřnic salonu Josephina z Mladé Boleslavi a kadeřnický salon Doris z Prahy, nejlépe nasajete z fotografií naší dvorní fotografky Miluše Převrátilové a také paní Aleny Tollarové.

Kromě fotoaparátů sledovaly modelky také kamery - o akci točili reportáž redaktoři iDnes. Odkaz na tuto reportáž i další fotografie vám předložíme v příštích několika dnech.

Na závěr se divákům představily dva charitativní projekty, a to pro děti s onemocněním SMA - Kolpingova rodina a činnost Diakonie československé církve evangelické. Součástí večera byla i autogramiáda autorky dětských historických detektivek Jindřišky Mendozové.

Kosmetické balíčky pro modelky a přítomné ženy věnovala firma Babor, sladké dárečky malým modelkám přivezla firma Agadorty Anežky Mrázové.

Děkujeme modelkám a jejím příznivkyním, děkujeme organizátorům Příběhu módy,  fashion butique Jarsini, sálu Na Marjánce a OZP za povedenou, milou a dojemnou akci.

i60.cz Modelky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(1.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Dobrý večer, byl to krásný zážitek včetně setkání s prima lidmi. Ovšem nejkrásnější byly dětičky. Vše se zvládlo tak, jak mělo být. Bez nervozity, konfliktů, prostě v pohodě. MM, kabátek Ti moc slušel, asi jako nám všem...:)) Děkuji všem zainteresovaným na této přátelské pohodě. Hezký večer!
Marie Magdalena Klosová
Ještě dnes se celá tetelím blahem,jak to bylo úúúžasné.A děkuji všem,kteří nám to umožňují.Je bezvadné,že se tam setkáváme s kamarádkami a nová přátelství navazujeme.Speciálně děkuji Václavce,která "obětovala"část svého butikového modelu,abych já měla "co"předvádět /chybička se vloudila/.Aničce posílám přání brzkého uzdravení/byl to ošklivý pád/.A mávám všem ,kdo nám jsou příznivě nakloněni.Nechť zůstanou.mm
Naděžda Špásová
Opět jedna povedená akce. Dámám to, jako vždy, moc slušelo a tiše jim závidím jejich odvahu. Paní Aničce také přeji rychlé uzdravení. Snad se mi někdy splní, že se budu moct jet podívat osobně.
Elen Zajíčková
Chtěla bych moc pozdravit Aničku Chalupovou, která včera s náma předváděla, a ač se při pádu ze schůdků ošklivě zranila, se ctí přehlídku dokončila. Moc jí chci poděkovat nejen za sebe, ale i za ostatní modelky. Určitě všichni přejeme brzké uzdravení ,Aničko! Ať tě to moc nebolí!
Libuše Křapová
Dámy, opět krásné modely a dle příspěvků i velmi povedená akce. Evčo M., já to na Áju prásknu. Chystal se za ní král Jiří z Poděbrad, ale nakonec nejel, prý mu nějak ztuhly nohy. A kůň se bál dálnice, prý to pro staršího jednoho koně je moc daleko a už nezná nová pravidla (silničního provozu).
Jarmila Komberec Jakubcová
Jen lituji, že jsem to neviděla "naživo".Vando moc tě to sluší i tvé vnučce.Jsi nepřehlédnutelná a je škoda, že není víc fotek. I ostatní modelky jsou šik a rozhodně nevypadají jako seniorky.Trochu chybí muži, obzvlášť, jeden co má pro každou ženu jen slova chvályí.Hádejte kdo to je?
Soňa Prachfeldová
Je vidět, že přehlídky vám přinášejí spoustu radosti a to je hlavní. Jitko , nevidím Tě, těším se další fotky, kde toho bude víc.
Eva Mužíková
Ještě pár slov. Celou přehlídku jsem sledovala ve společnosti Alenky T. Haničky L. a Áji. Nejen že jsme se bavily pohledem na krásné dámy, ale díky nakažlivému humoru Áji jsme mnohokrát pro slzy smíchu neviděly na tu krásu na parketě. Áje dokonce mluvila něco o poděbradském ctiteli... ale ten se prý nakonec nedostavil... škoda - /nebo ne??/
Jana Šenbergerová
To ráda čtu, že je radost na všech stranách, a těším se na další fotografie a postřehy. Všem to moc slušelo.
Eva Mužíková
Všechny modelky byly nádherné, ať v modelech dobových, či současných. Evko, já jsem se zase bavila při pohledu na Jitku, ta v dobovém kostýmu byla jako " paní vrchní radová na promenádě", no a MM, to by zážitek. Vanda v doprovodu děvčátek zářila jako sluníčko a také si předvádění vychutnávala. Tím nechci říci, že ostatní nebyly skvělé, ale já jsem se nejvíce soustředila na osoby mně blízké a nejbližší.../ Jitka/

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.