Kabelky pro veletrh 
cestovaly na motorce

Kabelky pro veletrh
cestovaly na motorce

25. 8. 2015

K pěkně sladěnému oblečení patří podobně jako boty, případně klobouk, šátek či šála, i kabelka. Nemůžu říct, že bych byla vyloženě posedlá nákupem drahých kabelek, ale samozřejmě se mi také nelíbí každá. Kabelku nějaký čas nosím, pak se mi okouká nebo změním typ oblečení, najednou se nehodí ani barevně, a většinou v závěru putuje do charitativního kontejneru.

V červenci jsem se při své první návštěvě jižních Čech dočetla v Jihočeském Deníku o akci Veletrh kabelek. Jak jsem později zjistila, nejedná se o akci, uspořádanou pouze v jižních Čechách, nýbrž ji vyhlásila i jiná města u nás. Já jsem však o něčem podobném do té doby ještě neslyšela. Jde o to donést nepotřebnou kabelku či kabelky do redakce Deníku. Všechny nashromážděné kabelky (letos k nim přibyly ještě šátky a kravaty a patronem akce je malíř Kristián Kodet) budou za symbolickou cenu prodány 2. září a výtěžek bude rozdělen mezi 20 talentovaných dětí, jimž zdravotní handicap nebo slabé sociální prostředí nedovolí jejich talent rozvinout.

Po návratu do Prahy mi myšlenka na kabelky nešla z hlavy a jen jsem litovala, že jsem několik kousků poměrně nedávno při větším vyvětrání skříní odnesla do kontejneru. Přesto jsem však ještě tři pěkné, jednu dokonce nenošenou, objevila. A od objevu byl k realizaci už jen krok. Na příští návštěvu Týna, kam jsme tentokrát docestovali na motorce s Jiřím, jsem v objemné igelitce dovezla i ty 3 zmíněné kabelky. A ty jsme pak se sestrou dovezly do redakce Deníku na budějovické náměstí.

K mému překvapení se předání neobešlo bez fotografování a krátkého rozhovoru, s nímž jsem skutečně nepočítala. Nejvíc asi zaujal právě fakt, že jsme tašku s kabelkami přivezli na motorce. Já jsem se naopak dověděla, že ke dni 21. 8. už bylo soustředěno v redakci 3451 kabelek a že v loňském roce se za kabelky získala částka 188 391 Kč. Ale ať už tak či tak, kabelky se redaktorkám líbily, byly přesvědčeny, že nějakou ženu zaujmou, aby si je koupila, a tím budu moci alespoň trochu přispět k podpoře dobré věci. Jsem ráda, že to takhle hezky vyšlo, a to i včetně jízdy na motorce.

Pozn. redakce: Na článek v Deníku se můžete podívat zde.

Můj příběh veletrh výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Zuzko, já se omlouvám. Jako obvykle jsem v závěru zapomněl na smajlík. Velmi oceňují Tvoji a Jirky Libánského akci s dopravou kabelek do JČ. Samozřejmě neočekávám, že by se z chamtivé ženy stala altruistka. A už vůbec ne, že by požádala pana Libánského o projíždku na motorce. Nicméně je tu jeden pozoruhodný moment. Včera jsem zahlédl na internetu článek s názvem: „Jana Nečasová souzena nebude, Petr Nečas vzal všechnu vinu na sebe.“ Neotevřel jsem ho, už mě to nebaví. Ale stejně, k čemu potřebuje evidentní heterosexuál 7 drahých kabelek? SMAJLÍK
Dana Kolářová
Zajímavá reportáž o zajímavé akci.
Hana Rypáčková
V kabelkách dost dobrá nejsem a stejně stále v rodině putují, myslím, že na to stačíme samy holky."Jé, ta se mi líbí" a je vymalováno.Jsem pro sdílení věcí...
Zuzana Pivcová
Pro mě je důležitý můj pocit, že chci něco dát. Tak to udělám. Co se s tím děje dál, to už je vnitřní problém někoho jiného, tak se tím nezabývám.
Květoslava HOUDKOVÁ
Kdyby všichni vrátili, co nakradli, tak by se pro děti a seniory v domovech, i osoby ZTP nemusely pořádat charitní akce, po nichž se ze získaných peněz neprokázaná část záhadně "někam vytratí".
Libor Farský
Zuzko, měl bych výborný nápad. Nemohla bys se spojit s organizátory té kabelkové akce a doporučit jim, aby se zkusili obrátit s prosbou na Janu Nečasovou. Třeba by uvítala možnost zlepšit si v médiích pověst jako ušlechtilá dárkyně. A co Jiří? Svezl by ji také na té skvělé motorce? K tomu nápadu mě inspirovala Tvá akce v ČB a následující článek, z něhož část teď ocituji: Od začátku roku 2012 do poloviny roku 2013 přijala Nagyová, dnes Nečasová, podle obvinění 7 náhrdelníků za více než 3 miliony korun, čtvery hodinky za téměř 1,2 milionu korun, 3 kožichy v ceně přes milion korun, sedm kabelek za 935 tisíc korun či troje náušnice za 730 tisíc korun. Zdroj: http://www.lidovky.cz/tri-kozichy-za-milion-ci-sedm-kabelek-podivejte-se-co-dostala-nagyova-1iu-/zpravy-domov.aspx?c=A150612_170626_ln_domov_sk
Lidmila Nejedlá
Nepřehlédnutelní jste všichni tři. Ty, Zuzka i ta motorka. Tak ať se daří.
Elena Valeriánová
Kabelky jsou moje libůstka (letos jsem si koupila tři), nevyhledávám značky, ale musí se mi líbit. Protože většinou sebou mám i foťák, tak jsou to kabelky obyčejně větší, musí se mi tam ten foťák vejít. Pokud nějakou už nechci a ještě vypadá k světu, tak ji jednoduše někomu daruju a nebo ji položím na lavičku v autobusové zastávce. Myslíte, že tam zůstane? Je fakt, že je nenosím do roztrhání těla :-) Pane Libánský hezky jste to přirovnání napsal, nekdo je fakt osobnost - ať žena či mašina. A lidé to vycítí.
Jana Šenbergerová
Mohu potvrdit, že nepřehlédnutelné jsou obě. :-)
Hana Šimková
Ano Zuzanka je nepřehlédnutelná.Jak vypadá motorka nevím, není na obrázku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.