Kabelky pro veletrh 
cestovaly na motorce

Kabelky pro veletrh
cestovaly na motorce

25. 8. 2015

K pěkně sladěnému oblečení patří podobně jako boty, případně klobouk, šátek či šála, i kabelka. Nemůžu říct, že bych byla vyloženě posedlá nákupem drahých kabelek, ale samozřejmě se mi také nelíbí každá. Kabelku nějaký čas nosím, pak se mi okouká nebo změním typ oblečení, najednou se nehodí ani barevně, a většinou v závěru putuje do charitativního kontejneru.

V červenci jsem se při své první návštěvě jižních Čech dočetla v Jihočeském Deníku o akci Veletrh kabelek. Jak jsem později zjistila, nejedná se o akci, uspořádanou pouze v jižních Čechách, nýbrž ji vyhlásila i jiná města u nás. Já jsem však o něčem podobném do té doby ještě neslyšela. Jde o to donést nepotřebnou kabelku či kabelky do redakce Deníku. Všechny nashromážděné kabelky (letos k nim přibyly ještě šátky a kravaty a patronem akce je malíř Kristián Kodet) budou za symbolickou cenu prodány 2. září a výtěžek bude rozdělen mezi 20 talentovaných dětí, jimž zdravotní handicap nebo slabé sociální prostředí nedovolí jejich talent rozvinout.

Po návratu do Prahy mi myšlenka na kabelky nešla z hlavy a jen jsem litovala, že jsem několik kousků poměrně nedávno při větším vyvětrání skříní odnesla do kontejneru. Přesto jsem však ještě tři pěkné, jednu dokonce nenošenou, objevila. A od objevu byl k realizaci už jen krok. Na příští návštěvu Týna, kam jsme tentokrát docestovali na motorce s Jiřím, jsem v objemné igelitce dovezla i ty 3 zmíněné kabelky. A ty jsme pak se sestrou dovezly do redakce Deníku na budějovické náměstí.

K mému překvapení se předání neobešlo bez fotografování a krátkého rozhovoru, s nímž jsem skutečně nepočítala. Nejvíc asi zaujal právě fakt, že jsme tašku s kabelkami přivezli na motorce. Já jsem se naopak dověděla, že ke dni 21. 8. už bylo soustředěno v redakci 3451 kabelek a že v loňském roce se za kabelky získala částka 188 391 Kč. Ale ať už tak či tak, kabelky se redaktorkám líbily, byly přesvědčeny, že nějakou ženu zaujmou, aby si je koupila, a tím budu moci alespoň trochu přispět k podpoře dobré věci. Jsem ráda, že to takhle hezky vyšlo, a to i včetně jízdy na motorce.

Pozn. redakce: Na článek v Deníku se můžete podívat zde.

Můj příběh veletrh výstavy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.