Eldorádo v Česku

Eldorádo v Česku

21. 8. 2015

V dávném mládí jsem se při zájezdu dostala do Krnova a okolí. Zajímavá byla jedna zahrada v Hynčicích u Krnova: tehdy domek obýval starý člověk (přes 80 let), zedník, který za prací byl ve světě a pak se vrátil domů. Kolem roku 1950 začal svou šikovností a fantazií vyplňovat zahradu domku pravěkými ještěry, postavami lidí, zvířaty a pohádkovými postavami. Zajímavé bylo také jeho vyprávění.

Když jsem byla v Hynčicích znovu (kvůli svým dětem), starý pán již nežil. Někdo z jeho rodiny však zahradu udržoval i zpřístupnil.

Pátrala jsem po existenci této zahrady zase v době, kdy už jsem měla malá vnoučata, a byla jsem překvapena: V Hynčicích vznikl areál Eldorado, takže z písně W.Matušky ...žít a vidět Eldorádo... můžeme i v Česku. S vnoučaty jsem se tam však nedostala, nyní už dvě nejstarší jsou vedoucími skautských skupin. 

O Eldorádu ode mne vědí a tip na výlet dávám i čtenářům "íčka".

Bližší informace na: obec.hyncice@worldonline.cz

http://www.mesto-albrechtice.cz/navstevnik/eldorado-hyncice/

naše tipy výlet
Hodnocení:
(1 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Vando -nejlépe se mi "štrachá" velmi brzy ráno - když už nemohu spát, sednu si k "Filipovi" (to jen ten můj chytrý notebook). Jsem jen absolventkou kurzu PC pro seniory =stálý začátečník. Moc příkazů mu dát neumím , ale to "štrachání" docela plní. Rodiny mých dětí hodně cestují, ale přesto jsem schopna jim dát neznámé tipy. Ještě prosba: Můžeme si tykat? = mně to udělá mladší, dík
VANDA Blaškovič
Milá Květo, co Vy všechno nevyštracháte! Zdá se mi, že to jsou takové nenápadné aktivity, ke kterým se člověk dostane jen přes Vás. Ano, líbí se mi. Pokračujte, prosím. Nevyštrachala byste také jedny sardinky? Pokud nerozumíte, tak článek Prší! Tak navštivme Rybářské muzeum ve Vrbosce. Přeji hezkou neděli.
Soňa Prachfeldová
Něco podobného je i v Doubici - v Českém Švýcarsku.
Elena Valeriánová
Ano, toto místo znám dobře. Je to jednoduché najít, hned u silnice - nikdo nemůže minout.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...