Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Kolářová
24.7.2015 12:10
Ano Zuzano, placky ze sporáku chutnaly náramně. Toto je poněkud „bohatší“ recept. :-)
Zuzana Pivcová
23.7.2015 19:45
Bramboráky jsou pro mě známé, zvlášť na chalupě, kdy je dělá má sestra výborně pro větší společnost, až už se zlobí, kolik jich je, protože ostatní už dávno grilují a ona stále smaží u sporáku. Jenže tam mizí fakt jeden za druhým. Bramborové placky, velké ovšem asi jako omelety, dělala naše babička v Lomnici na plotně sporáku. Byly samy o sobě suché, nejspíš jen z vařených brambor a mouky, ale mastily se rozpuštěným máslem a sypaly cukrem. To bylo vše, ale jako dítěti mi moc chutnaly.
Dana Kolářová
23.7.2015 19:30
Děkuji za komentáře a přeji všem dobré pochutnání ať s bramborovými plackami bez náplně, s náplní sladkou nebo slanou.
Dagmar Bartušková
22.7.2015 18:32
Bramboráky mohu jíst na všechny způsoby, smažené, pečené, " ...po Kaplicku". Teplé i studené. Jen ty bramborové placky jsem nejedla.
Květoslava HOUDKOVÁ
22.7.2015 05:48
Maruško, souhlasím s dobrotou=bramboráky. U nás v restauraci jsou podávány i k výbornému/hustému guláši (několik malých bramboráčků). A tady je ještě recept, tzv. "Cmunda po Kaplicku": Začne se smažit placka - na ni se dá plátek uzeného masa a trocha vařeného zelí - pokryje bramborák.těstem. Pomalu péci dál, až i horní těsto houstne - pak bramborák otočit a dosmažit = je to plněný bramborák ! - mňam (V Kaplici u Čes. Krumlova jsem 6 r. bydlela). Čerstvý česnek mi nedělal dobře - teď už mohu: stačí vždy ze stroužku odstranit to "jadérko" !! (Kyselým mlékem ale bramboráky nezapíjím - to bych asi "tamkamsi" ani nestihla).
Marie Magdalena Klosová
21.7.2015 23:12
Zdravím všechny mlsné jazýčky a milovníky bramborových placek,alias bramboráků.Ale ty,co o nich mluvím a sbíhají se mi sliny jsou ze syrových brambor a musí tam být drahně česneku a majoránky.Nicméně jsou i tací,kteří si na ně i v této úpravě pokládají švestky,nebo je sypou bohatě moučkovým cukrem.A já je mám ráda "holé" a zapíjím je kyselým mlékem.mm
Miluše Hasenohrlová
21.7.2015 19:13
Vypadá to dobře a i rychle, určitě vyzkouším.
Květoslava HOUDKOVÁ
21.7.2015 18:26
Krabice nasmažených bramborových placek mi pomohla vydržet i na výletě. A třeba dát si polévku - sníst placky - zapít malým pivem = nahradilo i oběd. Já jsem "bramborový pytel" - brambory mám ráda!
Alena Tollarová
21.7.2015 15:08
No teda Ájo, to Tě docela lituju. Takových let na světě bez bramborových placek? Měla bys to dohnat, děvče. A neznáš ani tu písničku: bramborovou placku se škvarkama, takovou co pekla moje máma ... ? plackám zdar :)
Dagmar Bartušková
21.7.2015 13:46
Ahoj Květo, nikdy jsem nejedla bramborovou placku ani s náplní, ani potřenou a ani prachsprostou. Jako květák v bramboráku nemusí být špatný, dělávala jsem obalené květákové placičky a bylo to dobré.
Načíst starší příspěvky