Foto

Senior musí zájezd
řádně prověřit. Jinak...

3. 7. 2015

V mládí bylo vše jednoduché: 1) zvolit si místo pobytu, 2) sbalit zavazadlo, 3) už se jen těšit. V seniorském věku je nutno přidat bod 4) prověřit podmínky! Tedy ubytování, stravování, terén v místě pobytu a dostupnost okolí tak, abychom to byli schopni zvládnout. Právě mne o tom přesvědčil minulý týden.

Před mnoha lety jsme v rámci trasy zájezdu navštívili Lázně Luhačovice. Času bylo málo, prošli jsme kolonádu, zhlédli zajímavosti a pokračovali dále. A já jsem docela toužila vrátit se znovu, což se uskutečnilo před týdnem.

Jenže tehdy jsem nestihla postřehnout a uvědomit si, že Luhačovice jsou městem kopců a schodů, že ve svém seniorském věku a se zdravotním  problémem to dobře nezvládnu. Byl to pro mne šok, ke kterému se přidalo i velmi špatné ubytování - vzdálený penzion v kopci, 3 patra bez výtahu (přes 70 schodů), docházet do hlavního hotelu na stravování a procedury bylo nemyslitelné. Proto jsem hned druhý den odeslala stížnost s tím, že jsem rozhodnuta k odjezdu domů. Ale CK vše vyřídila s vedením Lázní a já jsem už následný den dostala pokoj v hlavním hotelu. Zřejmě uznali to, co jsem ve stížnosti popsala, totiž že penzion je pro seniory naprosto nevyhovující!          

Až budu příště chtít někde pobývat, určitě si podmínky dle bodu 4) PROVĚŘÍM!

cestování cestovní kanceláře zájezd
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Ano,důvěřuj,ale prověřuj.A internet? dá se mu věřit?Už několikrát bylo,že na internetu jsou samé chvály,ale ,,skutek-utek".Sama znám majitele,kteří mají na webovkách mnoho věcí,které -pokud by někdo z ubytovaných chtěl,musel horkotěžko shánět.Při mém dotazu,,co by bylo kdyby....."to by se nějak udělalo !?!? A já osobně s ČSŽ byla na zájezdu 2x,kde stránky webu byly ne úplně dle skutečnosti.
Alena Várošová
Pané Květo, v Luhačovicích je mnoho hotelů , penzionů i soukromníků,kteří pronajínají své byty,či pokoje.Na jídlo se dá jít i do Hotelu Litovel,kde meníčko s výběrem 8 chodů se dá poiřídit i za 59,-Kč.-Hotel Havlíček leží u hlavní silnice,pokud někomu nevadí ruch z projíždějících aut,tak je to na něm.I tak děkuji za kontakt za taxikáře.snad jej nebudu potřebovat.Díky za vysvětlení.S přáním hezkého večera Alena
Jarmila Komberec Jakubcová
Květuško každá i špatná zkušenost je k něčemu dobrá.Je potřeba mít dobře uzavřenou smlouvu a pak se nedat odbýt, že něco nejde.Je dobře že se dokážeš podělit s námi i o negativní zkušenosti.Dík za informace.
Soňa Prachfeldová
Květo, jsi energická a dovedeš si věci vyřídit a máš opravdu široký rozsah informací -
Alena Vávrová
Paní Květo, díky za ty kontakty, poznamenala jsem si je. Luhačovice mám ráda a někdy se tam yypravím. Jako pacoš asi těžko, tak se to může hodit, už tam nikoho nemám.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ještě dodatek k Luhačovicím: Pro lidi, kteří nepotřebují lázeň. léčbu, ale jen rekreaci, mi ve městě poradili místní lidé vhodné ubytování i stravování (chodila jsem tam pak na obědy) - podívejte se sami - tady je kontakt: hotel " U HAVLÍČKA, Masarykova 262, Luhačovice - Vlastimil Hyžík 604 958 012 www.hotel-luhacovice.cz A k tomu přidávám kontakt na ochotného a poměrně levného taxikáře: Taxi OK - 800 887 766 (bezplatná linka) (mne zachránil téměř před infarktem).
Naděžda Špásová
Důvěřuj, ale prověřuj. Tímto pořekadlem se my musíme řídit dvojnásob. Ne každý v cestovkách se k seniorům chová slušně. A ještě jedním rčením se občas řídím. Líná huba, holé neštěstí. Už se mi párkrát osvědčilo. Je to samozřejmě myšleno povšechně. Paní Květo, přeji vám na vašich cestách co nejméně takových nepříjemností.
Květoslava HOUDKOVÁ
Vysvětlení: Paní Aleno, s tou CK jezdím už 15 let bez problémů - toto byla první chyba, která se vloudila. To, že půjde o vzdálenější penzion, jsem věděla. Lázně však nedaly CK další informace = o nevhodnosti pro seniory (asi aby i toto ubytování bylo obsazeno-kýmkoliv). A příště mohu využít i novinku, pobyty: "Jedu sám(a) a nic nepřiplácím"! - samozřejmě s předchozím proveřením pobytových podmínek. Nabídka se rozšiřuje, myslím, že CK zůstanu věrna i nadále - nejde mi jen o lázně, ale možnost potřebné a spokojené rekreace.
Alena Várošová
To víte,všude to zkouší.A pokud je někdo ticho a nevadí mu to,kde je ubytován,tím líp.Ale všude jsou lidé s kterými se dá domluvit,jen aby byli hosté a pacienti spokojeni.Znám to z oboru. Nemusíte paní Květo,jezdit přes CK,zbytečně tam platíte příplatky,dá se všechno domluvit přímo s tím hotelem,či penzionem a máte pár stovek ušetřeno.
Květoslava HOUDKOVÁ
Děkuji redakci! "Seniorské šlápoty" jsou vhodným obrázkem, kterým jste doplnili článek = opravdová pomoc mým PC neznalostem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...