Závist

Závist

27. 6. 2015

Dostihla mě závist,

nevím, kde se vzala.

Sedla si mi za krk

a vlasy mi rvala.

Snažila se hodně,

od úst slova brala,

byla hodně velká

a já jsem se jí bála.

Závist, to je mrcha,

vybírá si kořist.

Nevím, co chce u mne,

tahle hloupá závist.

Já přece nic nemám,

peníz, ani mládí,

ona ale říká,

že i to jí vadí.

Drží se mě pevně,

nemůžu s ní hnout.

Líbí se jí u mne,

začíná se dmout.

Jak prý se jí daří,

ničit mě a žrát

a já milí, drazí,

přestávám se bát.

Stavím se jí čelem,

ptám se jí ,co čeká,

a už na ní vidím,

že obrany se leká.

Boj to bude dlouhý,

to já dobře vím.

Vím, co na ní platí,

tak se nebojím.

Žiji dál si čestně,

říkám to, co vím.

i když nejde to vždy lehce,

já to ustojím!!!

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Někdy bych si přála zalézt na čas někam do brlohu a nevědět o světě, nezlobit se ani netrápit, a spát. Ale sídlištní malobyt není to pravé. "Závidím Ti", Libore, že Ty můžeš být v Brlohu pořád jak Méďa Béďa. P. S. U vás se ale myslím říká "v Brloze"?? (Promiň, Hani, ten vzkaz, patřil by jinam).
Hana Šimková
Lidičky umíte potěšit. Díky !!!
Hana Rypáčková
Já nevím,každý si báseň vysvětlí po svém, ale je výstižná.Můj nespokojený králík ani není závist.Spíš sedět jedním zadkem na více posvícení.Jsem v jádru spokojená.
Libor Farský
Haničko, napadá mě jedna věc, kterou by Vám mohl leckdo závidět. A to je Váš smysl pro humor, který je mi velmi blízký. Jenže právě toto není možné. Každý je o sobě přesvědčený, že má smysl pro humor, který naopak chybí ostatním. A vlastně je to pravda. Porovnejme třeba dvě velké skupiny fandů - Zd. Svěráka a Zd. Trošky. Velmi rozdílný humor. Já vím o jediné dívence, (mé virtuální kamarádce), která sama o sobě prohlašuje, že nemá smysl pro humor. A přitom ho má krásný, jenom je tak jemňounký, že nebývá doceněn. Líbí se mi hláška Mirků Štorcha a Donutila - viz níže. Napadá mě, že by mi naopak velmi zlepšilo náladu, kdyby mi někdo sepsal, co mi závidí! Poněvadž nic nemohu vymyslet. Zkuste to někdo, prosím, prosím...brzy, nějak mě už zase zlobí depka.
Hana Šimková
Ta závist by mířená na mne a já.se jí snažím bránit.Né, že bych já záviděla. Nejsem si ale jistá, jestli jsem to vyjádřila správně. Trochu jsem to asi zamotala.
Marie Foltýnová
Když prohlížím Vaše fotografie.Kde vidím usměvavou spokojeně vypadající ženu.Která upřednosťňuje lásku k lidem a ke zvířátkům.Tak si říkám.Ne ,tahle paní má k závisti hodně daleko.
Hana Rypáčková
To je bomba! Nádherně jsi to popsala.Jsem často nespokojený králík , takhle to cítím s rychle myšlenky a touhy ze sebe shodím.
Miroslav Štorch
Hezky napsané zamyšlení a je důležité, že to ustojíte a žijete dál čestně. Někdo závist neustojí a druhým škodí nejen slovy, ale i činy. Jak konstatoval herec Miroslav Donutil :" V Čechách vám někdo může závidět i dobrou náladu."
Hana Šimková
Zuzanko máš pravdu a já opravdu nezávidím nikomu.Závist je hodně nepříjemná vlastnost, ale bohužel občas někdo v životě záviděl mně i když vlastně neměl co.A to jsem do dneška nepochopila, ale stalo se mně to znovu.Někdy lidem stačí opravdu málo.
Zuzana Pivcová
Já si, Haničko, vůbec nemyslím, že by měla závist místo speciálně u Tebe. Rozhodně ne z Tvé strany. Jsi hodně kritická i sama k sobě, ale máš právo na to, mít se ráda v té podobě, v jaké se zde ukazuješ i nám. Každý se nějak srovnává s tím, co ho potkalo, a volí k tomu postup sobě vlastní. Ale Ty jsi fajn a lidi zde Tě mají nepředstíraně rádi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.