Nelíbí se ti to?
Najmi si taxi!

Nelíbí se ti to?
Najmi si taxi!

6. 7. 2012

Blíží se doba polední, slunce začíná více pálit. Na nástupišti stojí připraven k odjezdu rychlík směr Plzeň. Je již jen několik málo minut do pravidelného odjezdu a přesto ještě k vlaku proudí davy cestujících s batohy, jízdními koly, plačícími dětmi. Vlak už tak dost přeplněný, začíná praskat ve švech.

Skladba cestujících je velmi různorodá. Skupiny mladých lidí s batohy průběžně se posilňujících pěnivým mokem ze sklenic, kelímků či plechovek. Někteří snad ani neví kam vlastně cestují, neboť společnou jízdenku má někdo z nich, o němž ostatní ani neví, v jaké části vlaku se momentálně nachází. Několik invalidních cestujících s vozíky, další skupinky i jednotlivci s jízdními koly, rodiče s dětmi i náhodní samotní cestující.

Horko se zvětšuje s každou přibývající minutou. Jednomu z rozjařených mladíků zvoní mobil a on sděluje ostatním, že vpředu je o něco více místa. Zavelí k přesunu a celá skupina asi deseti lidí s velkými batohy a rozpitým pivem se dává do pohybu prodírajíce se uličkou a chodbičkami mezi ostatními cestujícími. Mají plné ruce, bohužel každý jen dvě, v nich batohy, části oblečení a rozpitá piva, to vše při prodírání občas zvednuté nad hlavou. Ostatní cestující jsou sem tam oblaženi pivní sprchou z naklánějících se sklenic či kelímků. Někdo se ozve, ostatní jen trpně uhýbají.

Proti nim se prodírá tatínek  s brečícím dítětem v náručí a hledá své rezervované místo. Dítě křičí čím dál víc a zklidňuje se teprve v okamžiku, kdy jsou již usazeni na rezervovaném místě. Na rozdíl od zklidněného dítěte jsou stále hlučnější a ukřičenější někteří z těch, co se osvěžují pivem. Průvodčí začíná svou nelehkou práci v prvním voze. Předtím se intenzivně věnoval nakládce jízdních kol, invalidních vozíků a občas usměrňování nástupu cestujících s rezervací. Zaplněna je též i první vozová třída. Někteří si raději připlatí, než aby se mačkali na přeplněných chodbičkách vozů. 

Je pravé poledne a začíná ten pravý letní hic. Odkudsi z přeplněné chodbičky zazní slova jednoho z cestujících: „Nelíbí se ti to? Najmi si taxi!“

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Cestování vlakem mělo odjakživa své vzácné ážitky.Vzpomínám si,jak jsme kdysi dávno co by MLÁDEŽ(tehdy celkem poslušná a nebrblající)prostála celou cestu z Prahy do Ostravy na záchodku.Průvodčí o tom věděl a FANDIL NÁM.Ale taky se mi nyní stává,že si sednu na 1. zastávce,odkud vlak vyjíždí na neoznačené sedadlo a na příští zastávce mě jiný cestující"vyhodí" s tím,že má místenku.Na dotaz u průvodčího se pak dozvídám,že to nestačil označitJo jo,byla jiná doba.Ale za taxi,to bych asi neměnila.Ani tenkrát,ani kdysi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...