Můj tip na dovolenou: Proč 
letět k moři do Tuniska?

Můj tip na dovolenou: Proč
letět k moři do Tuniska?

16. 6. 2015

V únoru jsme se s kamarádkou rozhodly zakoupit si zájezd do tuniského Hammametu. V březnu jsme pak měly obavy, zda tam v červnu bude bezpečno, a spousta našich známých nás od cesty odrazovala. Nakonec jsme před týdnem vycestovaly a nelitovaly.

V Tunisku je bezpečno, hotel měl zajištěnou vlastní ochranu a nebyl problém chodit večer na procházky podél moře či do obchodů. Měly jsme nádherné počasí, moře okolo 28 stupňů a bazény v hotelovém komplexu byly teplé a čisté. Tunisané se snažili být vstřícní, ochotní, a ubytování v krásných jednolůžkových pokojích nemělo chybu.Všude velmi čisto, jídlo rozmanité a každý den kuchaři navíc připravovali typické tuniské menu.

Ať zamíříte do Středomoří kamkoliv, všude je dráže než u nás. S výjimkou Tuniska. Tam můžet strávit dovolenou za podobné ceny jako třeba na Šumavě. Navíc let do Tuniska trvá jen něco málo přes dvě hodiny. Sotva se najíte a vypijete kávu, už se jde na přistání.

Tunisko je z pohledu arabského světa velmi sekulární a asi jen polovina žen chodí zahalena šátky. S Tunisany můžete mluvit lámanou angličtinou nebo francouzštinou. V hotelu, kde jsem bydlely, ještě i ruštinou, protože převážná část klientů je z Ruska. V hotelu s nimi nebyl žádný problém. Jednalo se většinou o mladé rodiny s dětmi. V blízkosti hotelu byl totiž aquapark s různými vodními atrakcemi.

Kdo má alergii na kočky, by ale Tunisko navštěvovat neměl, kolem hotelu žije hodně koček a může se stát, že celý pobyt prokýcháte.

Protože jsme měly jen týdenní pobyt, nebyly jsme na žádném výletu, ale relaxovaly jsme u moře či u bazénu. Příští rok pojedeme na delší dobu, abychom mohly navštívit El Jem a jeho Koloseum.   

 

Můj tip na dovolenou - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Nejstarší dcera v posledních deseti letech nedala dopustit na Egypt a Tunis- střídala dovolené u moře a vždy nám líčila , jak je to skvělé.Vždy jsme se o ni báli.Letos naštěstí změnila názor.
Zuzana Pivcová
Pane Tomáši, teď se ukázalo, jak jste byl se svým varováním prozíravý.
Blanka Hlobilová
Svůj názor jsem popsala v příspěvku : Tip na dovolenou Egypt.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Jarko, o Tunisu je to pro mne hezké počtení, povídka. Že by mne to lákalo k návštěvě, to určitě ne. ČR putuje výstava "Má vlast cestami proměn". Život je krátký na to navštívit všechny krásy u nás. To, že občas ještě mohu jet za hranice, považuji při výši svého důchodu za takový "pamlsek", s nímž jsem spokojena.
Marie Novotná
Lákavý tip.Moje dcera s rodinou před 4lety -už nikdy.Dle jiných z onoho zájezdu ,kteří tam již byli a jeli na,,jistotu",se změnil majitel a podle toho vše vypadalo-k horšímu. Je velice těžké hodnotit.Měly jste štěstí.
Zuzana Pivcová
Nepochybuji o tom, že většina lidí prožila v Tunisku hezkou dovolenou. Já jsem tam byla dvakrát. Právě proto, že se mi tam poprvé líbilo, jela jsem po 6 letech podruhé. Tentokrát jsem měla smůlu pomalu ve všem. Je pravda, že od té doby zase už uplynulo 15 let, ale takovou dovolenou už nikdy (viz Můj příběh/Zachránil mě osel aneb Jak nebylo jednoduché být cizinkou). Byla ale moje chyba, že jsem jela sama. Do arabského světa to není vhodné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.