Můj tip na dovolenou: Proč 
letět k moři do Tuniska?

Můj tip na dovolenou: Proč
letět k moři do Tuniska?

16. 6. 2015

V únoru jsme se s kamarádkou rozhodly zakoupit si zájezd do tuniského Hammametu. V březnu jsme pak měly obavy, zda tam v červnu bude bezpečno, a spousta našich známých nás od cesty odrazovala. Nakonec jsme před týdnem vycestovaly a nelitovaly.

V Tunisku je bezpečno, hotel měl zajištěnou vlastní ochranu a nebyl problém chodit večer na procházky podél moře či do obchodů. Měly jsme nádherné počasí, moře okolo 28 stupňů a bazény v hotelovém komplexu byly teplé a čisté. Tunisané se snažili být vstřícní, ochotní, a ubytování v krásných jednolůžkových pokojích nemělo chybu.Všude velmi čisto, jídlo rozmanité a každý den kuchaři navíc připravovali typické tuniské menu.

Ať zamíříte do Středomoří kamkoliv, všude je dráže než u nás. S výjimkou Tuniska. Tam můžet strávit dovolenou za podobné ceny jako třeba na Šumavě. Navíc let do Tuniska trvá jen něco málo přes dvě hodiny. Sotva se najíte a vypijete kávu, už se jde na přistání.

Tunisko je z pohledu arabského světa velmi sekulární a asi jen polovina žen chodí zahalena šátky. S Tunisany můžete mluvit lámanou angličtinou nebo francouzštinou. V hotelu, kde jsem bydlely, ještě i ruštinou, protože převážná část klientů je z Ruska. V hotelu s nimi nebyl žádný problém. Jednalo se většinou o mladé rodiny s dětmi. V blízkosti hotelu byl totiž aquapark s různými vodními atrakcemi.

Kdo má alergii na kočky, by ale Tunisko navštěvovat neměl, kolem hotelu žije hodně koček a může se stát, že celý pobyt prokýcháte.

Protože jsme měly jen týdenní pobyt, nebyly jsme na žádném výletu, ale relaxovaly jsme u moře či u bazénu. Příští rok pojedeme na delší dobu, abychom mohly navštívit El Jem a jeho Koloseum.   

 

Můj tip na dovolenou - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%