Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána

Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána

6. 5. 2015

Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána, kdy se slunce teprve klube ven, nad řekou se vznáší mlha, ptáci trylkují, ale jinak je krásné ospalé ticho. V prvních slunečních paprscích se třpytí v trávě démanty z rosy. To však musím v tento čas vstát už před šestou a nejlepší je to o víkendu. Kdy i ti činorodí si taky chvilku přispí a není slyšet startování náklaďáků a jiný ruch začínajícího pracovního dne.

Nejraději mám rána u řeky nebo u rybníka. Řeka, která protéká naší vesnicí, se jmenuje Bělá. Většinou teče líně, omývá kameny a poskytuje potravu hlavně volavkám, které se v našich končinách docela přemnožily. Mně nevadí, jen kdyby chvilku pózovaly před objektivem fotoaparátu a pustily mě k sobě blíž. Rybáři jsou z nich zoufalí, docela decimují stav ryb v našich vodách. A je jim jedno, jestli je ryba mírová a nebo podmírečná, jestli je to pstruh a nebo třeba hájený lipan. Zřejmě jim nikdo nedoručil rybářská pravidla.

Na mých ranních toulkách mě radostně doprovází komisař Rex, a i když je to hyperaktivní psí kluk, už si zvyká i na tiché povely, aby mi právě to různé ptactvo u řeky neplašil. Tyto okamžiky jsou jen moje, nepřipouštím si hrůzy, co se kde dějí. Těším se z klidu a jen doufám, že to tak zůstane.

Přeji všem krásná tichá rána. 

fotografie Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Díky Elen za ta krásná tichá rána.Hezky popsaná i s krásnými snímky.
Olga Štolbová
Také jsem přešla "náhodou" a vlastně jsem si udělala radost, tahle krása po ránu - dobrá nálada na celý den. *****
Alena Vávrová
Elenko - jedním slovem - KRÁSA! Kvůli výpadku internetu mi mnohé uteklo, jsem tak ráda, že jsem Ti náhodou vlezla na profil.
Libor Farský
Eli, pojďme o tom napsat společný článek. Mám hned několik nápadů, je třeba tam zahrnout Sherlocka Holmese, který šel Fouskovi na nervy coby falešně hrající houslista, (našemu Dingovi také), ale zejména majora Zemana, kterému Fousek a Rex zabránili v dořešení 31.případu neboť byli vyloučeni z KSČ. Kontakt na mne (funkční): lifa.takeiteasy@seznam.cz
Růžena Antlová
Krásné pokoukání ! Volavka sice škodí ,ale je nádherná ! Fotky moc hezké a ta pavučina jak tady tak i na foto dne paráda !
Elena Valeriánová
V budově Ministerstva pro odhalování nevysvětlitelných záhad, úplně v nejnižším patře, má svou kancelář inspektor Fousek. Když si ministerstvo neví rady, Fousek je vždy připraven. Má ve své kanceláři boudu, protože Fousek je pes. Jeho spolupracovnicí je odvážná a parádivá kočka Micumiši a hlemýžď Herkules Maratón, který je přeborníkem ve zpomalování soudních jednání. Tito tři detektivové (i když Fousek je správně inspektor) jsou z TV seriálu, takže jsou opravdický, ne? Nás komisař Rex je taky opravdický, ale ještě se neznají, on totiž do boudy nechce televizi, prý raději lednici. :-)
Libor Farský
Elenko, přesně tenhle styl humoru přímo miluji. To také vím náhodou úplně přesně. Hodil jsem na chat-vtipy jeden o volavce, ale kam se hrabe na Vašeho detektiva Fouska (nebo snad Rexe?),
Hana Rypáčková
Málokdy se mi poštěstí vylézt včas z postele.Je to nádhera, jen se přinutit.....Hezké věci ji uhlídala...
Jana Šenbergerová
Etymologický slovník spojuje název volavka s voletem. Ať je to jakkoliv, článek i fotografie jsou nádherné. :-)
Elena Valeriánová
Libore, tak to vím "úplně přesně". Tento termín určitě vznikl v době prvních fotografů přírody. Volavka na břehu řeky je vábila a vidím to svým vnitřním zrakem, jak se k ní plíží, pomalu v podřepu a nesou svůj velký aparát na trojnožce. A když už si myslí, že ji mají, volavka mávne křídly a přistane o kus dál. Volá je, láká. No a toho si všimnul i pan detektiv Fousek a tak všichni kriminalisté takto líčí na kriminálníky. Dovětek: prosím, všimněte si úvozovek. Děkuji. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...