Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána

Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána

6. 5. 2015

Nejkrásnější jsou ta obyčejná rána, kdy se slunce teprve klube ven, nad řekou se vznáší mlha, ptáci trylkují, ale jinak je krásné ospalé ticho. V prvních slunečních paprscích se třpytí v trávě démanty z rosy. To však musím v tento čas vstát už před šestou a nejlepší je to o víkendu. Kdy i ti činorodí si taky chvilku přispí a není slyšet startování náklaďáků a jiný ruch začínajícího pracovního dne.

Nejraději mám rána u řeky nebo u rybníka. Řeka, která protéká naší vesnicí, se jmenuje Bělá. Většinou teče líně, omývá kameny a poskytuje potravu hlavně volavkám, které se v našich končinách docela přemnožily. Mně nevadí, jen kdyby chvilku pózovaly před objektivem fotoaparátu a pustily mě k sobě blíž. Rybáři jsou z nich zoufalí, docela decimují stav ryb v našich vodách. A je jim jedno, jestli je ryba mírová a nebo podmírečná, jestli je to pstruh a nebo třeba hájený lipan. Zřejmě jim nikdo nedoručil rybářská pravidla.

Na mých ranních toulkách mě radostně doprovází komisař Rex, a i když je to hyperaktivní psí kluk, už si zvyká i na tiché povely, aby mi právě to různé ptactvo u řeky neplašil. Tyto okamžiky jsou jen moje, nepřipouštím si hrůzy, co se kde dějí. Těším se z klidu a jen doufám, že to tak zůstane.

Přeji všem krásná tichá rána. 

fotografie Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.