Pár slov o sobě

Pár slov o sobě

28. 6. 2012

Mnohá léta pracuji s lidmi. Ať už s dětmi nebo dospěláky. Kdysi to bylo mé povolání, pak spojeno s koníčkem a nyní v důchodu koníček zůstal.

Jako vedoucí Senior klubu v našem městě se snažím s několika málo ochotnými lidmi dělat pro naše seniory, kterých je zaregistrováno skoro 300, dělat zajímavé aktivity. Patří mezi ně třeba besedy, odpoledne pro bystření mozku, hra kare,t, kuželek, pravidelná návštěva divadelních představení či filmových představení, ale také třeba  pěší vycházky, výlety na kolech, vlakem, ale též autobusové zájezdy. Těch děláme od jara do podzimu každoročně opravdu spoustu.

Musím přiznat, že máme asi skvělou radnici. Stará se o naše občany, jak může a seniory finančně na zájezdech podporuje. Naši členové si sice určitou částku na zájezdy plat, protože je známo, že co je zcela zdarma, toho si málokdo váží. Přesto zájem bývá opravdu veliký. Nikdy nejede pouze jeden autobus. Vždy dva nebo i tři. Někdy všechny v jeden den, jindy každý zvlášť.

Snažíme se vybírat místa, která mnozí neznají, aby měli další rozhled. Pak taková, která znají, ale mají k nim určitý „citový vztah“. Jsou místa, kam MUSÍME jezdit každoročně, protože v opačném případě by byla obrovská nespokojenost. Navštěvujeme hrady, zámky, hory, využíváme možností nejrůznějších exkurzí…je toho mnoho. Vše dělám ve svém volném čase a největší odměnou mi je to, když při návratu domů při vystupování z autobusu slyším “Hanko, díky, bylo to pěkné.“

Příležitostně napíšu pár poznatků z našich zájezdů. Třeba to bude někoho zajímat. A když ne, tak můžete mít aspoň inspiraci pro své soukromé výlety po krásách naší vlasti.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
Hanino,je krásné,když se takovýhle " blázni" najdou. Lidé jsou jinak dost pohodlní. Sežeň,zařiď a já se přidám. Něco z toho znám. P.
Jana Šenbergerová
Hani, v tom jsi naprosto nedostižná. Přeji ti zdraví, hodně sil a elánu, abys mohla vašim seniorům dělat pomyšlení ještě hodně dlouho. Jsem si jista, že většina z nich je si vědoma toho, co v tobě mají, i když si nedovedou představit, kolik to dá práce a starání. Tvůj muž to asi nemá s tebou lehké. :-) Tímto zdravím i jeho.
Zdenka Jírová
To je hezký "koníček" dělat jiným radost. Dokud jsem pracovala, hodně jsem se také podílela na kulturních akcích, které jsme pro zaměstnance podnikali. Bohužel, po odchodu do důchodu se jednak mé bývalé pracoviště rozpadlo, jednak jsem marně hledala v našem městě nějaký podobný klub. Asi je utajen , na netu jsem nic nedohledala. Škoda. Vám přeji, aby jste vždy měli na výlety hezké počasí a nebolely vás nohy.
Helenka Vambleki
Jsem jedna z "uvedených". Okamžitě po odchodu do důchodu jsem se loni na podzim začala zúčastňovat všech možných akcí. A že jich bylo! Pracovat pro lidi je těžká řehole, protože ne každý má chuť za povedený zájezd aspoň poděkovat. Bude to tím, že sám nikdy nic neorganizoval a ani netuší, kolik mailů, telefonátů a osobních jednání je potřeba k jediné akci. Naše Hanička je poklad a žádnému jinému seniorklubu ji nepůjčíme!!!
Růžena Antlová
Hanko díky opravdu poděkování od tvých seniorů je na místě děláš pro ně opravdu na úkor svého volna první - poslední.Byla jsem svědkem když jsi se svými seniory přijela do našeho města a bylo vidět jak jsi se o vše starala a plánovala a obvolávala kde ještě cestou se stavit aby jste toho viděli co nejvíc a toho jsou si senioři vědomi takže Hanko díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...