Jarní fotopříběh: Motýlí život

Jarní fotopříběh: Motýlí život

14. 4. 2015

Je duben, je jaro. Jako každoročně přicházejí do trojské botanické zahrady tisíce návštěvníků na výstavu motýlů v pavilonu Fata morgana.

Jako každoročně procházím exotickým pavilonem. Malí okřídlení tvorové poletují vysoko nad našimi hlavami, proplétají se mezi subtropickými stromy, usedají na větve, nasávají sladký nektar z připravených "občerstvení", někteří teprve přicházejí pracně na svět a poté sedí překvapeně mezi desítkami dosud nevylíhlých sourozenců a nevědí, co se svými křídly. A pak se rozletí pavilonem a budou si užívat volnosti, které se říká život. Možná, že náhle usednou na některého návštěvníka, a možná, že ten neodolá a i přes upozornění se motýla dotkne a zkrátí v touze uchopit krásu jeho i tak krátký život. A opodál, většinou u skleněných stěn, dohasíná krása těch, pro které už život skončil. Zrození a smrt jsou si tu velmi blízko.

Každoročně odcházím s pocitem lehkého smutku z neodvratné pomíjivosti. Náhle mi ale na mysli vytane: Proč? Vždyť přijdou další jara a nová křídla se rozletí poznávat svět, i když ta naše už budou slábnout. Díky vám, mí malí poslové jara.

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Motýli jsou nejen poslové jara, myslím, že jsou to i poslové stejně jako ptáčci ,pozdravů mezi nebem a zemí...
Růžena Antlová
Motýlci poslové jara krásný příběh i fotečky
Alena Várošová
Krásně popsaný a zdokumentovaný fotopříběh, na jedné straně rodící se krásní motýlci.Žijí poletují a tančí nad suptropickými rostlimami a ukazují se nám ve své kráse a na druhé straně končí jejich krátký život. Obrázky moc pěkné-
Soňa Prachfeldová
Poeticky napsáno, s pozitivním závěrem - díky líbí moc !
Zoja Sedláčková
Krásný fotopříběh z Faty Morgány.
Helenka Vambleki
Krásné!!! Takhle živé jsem je ještě nikdy neviděla, byla jsem na výstavě motýlů, kde byli už jen přišpendlení.
Miroslav Štorch
Díky za hezké snímky i poetické filozofické povídání. Život na tady pokračuje v dalších generacích téměř jak nesmrtelný :-)
Radovan Cakl
Zuzko, výstižně zachycená krása. Slovem i obrazem. Hotová pastva pro oko milovníka přírody, a fotografa obzvlášť.
Jiří Libánský
Taková koncentrace motýlí nádhery musí být silným zážitkem.
Dana Kolářová
…Díky vám, mí malí poslové jara…a díky tobě Zuzano za půvabný, exotický fotopříběh.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...