Jarní fotopříběh: Motýlí život

Jarní fotopříběh: Motýlí život

14. 4. 2015

Je duben, je jaro. Jako každoročně přicházejí do trojské botanické zahrady tisíce návštěvníků na výstavu motýlů v pavilonu Fata morgana.

Jako každoročně procházím exotickým pavilonem. Malí okřídlení tvorové poletují vysoko nad našimi hlavami, proplétají se mezi subtropickými stromy, usedají na větve, nasávají sladký nektar z připravených "občerstvení", někteří teprve přicházejí pracně na svět a poté sedí překvapeně mezi desítkami dosud nevylíhlých sourozenců a nevědí, co se svými křídly. A pak se rozletí pavilonem a budou si užívat volnosti, které se říká život. Možná, že náhle usednou na některého návštěvníka, a možná, že ten neodolá a i přes upozornění se motýla dotkne a zkrátí v touze uchopit krásu jeho i tak krátký život. A opodál, většinou u skleněných stěn, dohasíná krása těch, pro které už život skončil. Zrození a smrt jsou si tu velmi blízko.

Každoročně odcházím s pocitem lehkého smutku z neodvratné pomíjivosti. Náhle mi ale na mysli vytane: Proč? Vždyť přijdou další jara a nová křídla se rozletí poznávat svět, i když ta naše už budou slábnout. Díky vám, mí malí poslové jara.

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.