Jarní fotopříběh: Květiny,
to je moje velká radost

Jarní fotopříběh: Květiny,
to je moje velká radost

8. 4. 2015

Celý můj život je spjatý s květinami. Jako každá žena, květiny miluji. Nedávám nijakou přednost některým druhům, každý má svou jedinečnou krásu. Přece jen, fandím spíš těm méně nápadným, nebo těm, o jejichž květ se musím opravdu zasloužit. O to větší radost z něho pak mám.

Dříve jsem měla zahradu, a v ní mi každým rokem rozkvétaly jako první krokusy a sněženky - to už jsem věděla, že jaro je tady. Pak už to šlo za sebou: tulipány, narcisky, macešky a další a další. V zimě jsem plánovala, jakou výsadbu letniček provedu. Střídala jsem to každým rokem. Je to hezká vzpomínka.

Teď už zahradu nemám, ale nevzdala jsem se, v létě pěstuji květiny na balkoně, to jsem popsala v článku Balkony plné květin. Celoročně se věnuji pokojovým květinám. Není jich moc, mám malý byt, ale dávám si na nich  záležet. Výsledky svého snažení předkládám.

Amarylis už odkvetly, byly krásné, teď začínají kvést odpočaté africké fialky. O Vánocích mi kvetl veliký vánoční kaktus, měl přes sto květů. Na můj svátek v červnu mi pravidelně kvete bílý kaktus obrovským květem. Mívá až 25 cm v průměru. Jsem zvědavá, zda mě letos nezklame. Záleží to hodně na sluníčku, snad se nějakého konečně dočkáme. Moje květinky již po něm moc touží.

Podívejte se na ně.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Květiny přináší radost i potěchu oka pro každého člověka,natož ženu.Máte nádherné květiny,které taky miluji.Musela jsem je to trochu omezit,měla jsem na 140 květináčů s kytkama i tak to u nás vypadá jako v džungli ,přerostné palmy a kapradiny.Fialky mám také,plné dvě okna. Tak paní Zdenko,ať Vám kytičky přinášejí jenom radost,když s takovou láskou o ně pečujete.
Miluše Hasenohrlová
Paní Zdenko, krásné povídání a ještě krásnější fotky.Amarylys mě teprve pokvete.Zmijovec má krásný květ, ale říká se, že smrdí???
Anna Jordáková
nádhera
Dana Kolářová
Příjemný květinový fotopříběh.
Libuše Křapová
Zdenko, máte nádherné kytičky. Kromě ostatních jsem obdivovala vaše amarylky. Já měla taky bílou a červenou, pak to byla červená a pruhovaná a teď jsou všechny červené. Jak to, že vám se nezkřížily ?
Jitka Chodorová
Vaše láska ke kytičkám je zřejmá z fotek,také kytky miluji,takže vám hodně fandím a přeji,ať vám krásně a dlouho všechny kvetou.
Hana Rypáčková
Hezké.Květiny mít kolem sebe musím, ale jen ty , kterým se v paneláku aspoň trochu daří.Dostala jsem gardenii a když si přečetla, jak je choulostivá, byla jsem spíš smutná.Chodil jsem jí pro měkkou vodu do řeky, stála na táců z kamínků ponořených do vody,aby měla vlhkost.Dokonce jsem ji brala na vícedenní výlety autem,abych o ni mohla pečovat.Kvetla krásně a tak voněla...Zahynula mi po dvou letech.Vím, že některé nemohu mít, ani azalku a kamélii, kterým se daří v chladnějších domech.Dnes jsem zlikvidovala oleandr, namnožím snad mláďata, byl už to keř, přežil zimu, ale dostal nemoc, nedalo se to léčit.Letos na balkonu nebude Itálie...
Jana Šenbergerová
Vaše květiny jsou opravdu nádherné. Je vidět, že se jim věnujete. Zmijovec jsem ještě neviděla kvést, květ kaktusu je skvostný a bramboříky jsou v poslední době docela vzácné. Mám ráda jejich vůni. Ať vás co nejdéle těší svou krásou.
Zuzana Pivcová
Bez zahrádky, balkonu, s okny na východ a stínícím protějším panelákem nemám rostlinám mnoho co nabídnout, tak jich tu ani moc netrápím. Ale mám tu už pár let několik tilandsií. Vaše kytky jsou nádherné. Taky jsme mívali vánoční kaktus, ale kvetl, kdy ho napadlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...