Jarní fotopříběh: Květiny,
to je moje velká radost

Jarní fotopříběh: Květiny,
to je moje velká radost

8. 4. 2015

Celý můj život je spjatý s květinami. Jako každá žena, květiny miluji. Nedávám nijakou přednost některým druhům, každý má svou jedinečnou krásu. Přece jen, fandím spíš těm méně nápadným, nebo těm, o jejichž květ se musím opravdu zasloužit. O to větší radost z něho pak mám.

Dříve jsem měla zahradu, a v ní mi každým rokem rozkvétaly jako první krokusy a sněženky - to už jsem věděla, že jaro je tady. Pak už to šlo za sebou: tulipány, narcisky, macešky a další a další. V zimě jsem plánovala, jakou výsadbu letniček provedu. Střídala jsem to každým rokem. Je to hezká vzpomínka.

Teď už zahradu nemám, ale nevzdala jsem se, v létě pěstuji květiny na balkoně, to jsem popsala v článku Balkony plné květin. Celoročně se věnuji pokojovým květinám. Není jich moc, mám malý byt, ale dávám si na nich  záležet. Výsledky svého snažení předkládám.

Amarylis už odkvetly, byly krásné, teď začínají kvést odpočaté africké fialky. O Vánocích mi kvetl veliký vánoční kaktus, měl přes sto květů. Na můj svátek v červnu mi pravidelně kvete bílý kaktus obrovským květem. Mívá až 25 cm v průměru. Jsem zvědavá, zda mě letos nezklame. Záleží to hodně na sluníčku, snad se nějakého konečně dočkáme. Moje květinky již po něm moc touží.

Podívejte se na ně.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.