Jarní svátky

Jarní svátky

4. 4. 2015

Už jsou tady zase - po roce - Velikonoční svátky. Letos poněkud zimní, déšť sníh, mráz, dokonce padaly i kroupy. Snad se paní zima umoudří a ustoupí konečně toužebně očekávanému jaru.

My zahrádkáři máme skluz, ještě nemáme brambory v zemi a zasázenou cibuli, máme strach o napučené meruňky a broskve. Sledujeme počasí s nadějí, že se konečně oteplí.

Velikonoce si žádají pečení, uklízení, prostě přípravy jaké mají být podle tradic. Okna jsem umyla, když bylo hezky, dnes už to není pravda. Vše vysmýčeno a vytřeno od půdy až po přízemí, vtrhnou nepozorovaně psi a vše se vrátí do původního stavu. nevadí, hlavně, že jsme zdraví. Pustila jsem se dnes do pečení beránka. Vytáhla jsem recepty, k tomu jsem si přečetla povídání o symbolech. Beránek je symbol Ježíše Krista, který se pro nás obětoval podle křesťanského náboženství.

Do vázy jsem dala svěcené kočičky, jakožto symbol zdraví. V neděli budeme barvit vajíčka, která značí symbol života a budeme rozdávat v pondělí hodovníkům. Dnes už chodí hodovat nejen chlapci, ale i dívky , což v tradici nebývalo.

Mám upečeno, jsem unavená, ale spokojená. Vám všem přeji krásné jarní svátky plné zdraví, lásky a pohody. 

Velikonoce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děvčátka díky za komentíky a přáníčka, užívejte si jarní pohody, svítí nám sluníčko, my jsem byli dopoledne na procházce se psy, viděli jsme živého zajíčka a spoustu srnek a rozkvétající přirodu. Pak k obědu nádivka a salát a odpo jedem s kámoškou na mši a pak na kafčo do hospůdky a večer pokec a vínko s kámoškama. Zítra hody hody doprovody, rodinka . Jsou to nezapomenutelné chvíle, trávit je s milými lidmi a když už je toho moc, mizím se psy v přírodě.No není ten život krásný ? Děvčátka MVR :-)
VANDA Blaškovič
Soničko, kočičko, přeji také velikonoční pohodu, což vidím, že máš....prima...:))
Zdenka Jírová
Jarní svátky jsem využila k pozvání celé mé nevelké rodiny ke společnému svátečnímu obědu. Těším se, že si popovídáme, malý vnouček si najde svého"zajíčka" a mně udělají radost, když jim bude chutnat.
Zuzana Pivcová
Moc hezké přání a fotky jako vždy. Díky, Soňo,
Eva Mužíková
U mne je to jednoduché, ten můj pidibyteček mám uklizený, jen mávnu hadrem a koštětem. Vyzdobila jsem si stůl rozkvetlou zlaticí a na ní pověsila kraslice. Beránek od kamarádky a Jidáše, které zde prodával na náměstí včera pan Lábus v rámci nějaké charitativní akce, čekají na balkoně. Takže mám vlastně pohodičku.... Hezké svátky Soni..
Alena Tollarová
Soňo, díky za pěkný popis i dokumentaci. Já jsem letos velikonoce pojala trochu netradičně, přizpůsobila možnostem. Máme dětskou návštěvu, takže uklízet budu až po jejím odjezdu. Vajíčka jsme barvili a zdobili dneska, mazance už skoro zmizely a dnes jsem narychlo ještě pekla Úžasnou hnědou roládu bez mouky - už není. A takové svátky se mi moc líbí! Pěkné svátky Soňo Tobě i Tvým blízkým a všem, kdo sem nakouknou. :.)))
Hana Šorejsová
Soni, přeji ti hezké velikonoční svátky v kruhu rodiny , to je láska a plný život, který k těmto jarním svátkům patří !
Marie Magdalena Klosová
Také přeji zasloužené sváteční nicnedělání.A zdraví v pomalu nadcházejícím jaru.mm
Zoja Sedláčková
Tak děvčata, já jsem velký pragmatik. Generální úklid vždy nechávám až po ukončení topné sezony, Velikonoce mne k tomu nedonutí. Topíme krbovými kamny, popílek je stále všude. Takže třeba prát záclony je holý nesmysl, omývat nábytek také atd.Po topné sezoně je každoročně nutné vymalovat a tak úklid se s tím sveze. A letos jsme se rozhodli zbavit se zimních kil (abych si do Poděbrad nemusela kupovat nový outfit :-)), takže i pečení je omezené. Jeden malý mazanec a dost.
Hana Rypáčková
Velikonoce a Vánoce jsou svátky, které jsou tak milé.Je na co se těšit, pak začíná léto.....To to utíká....Podzim -a připravujeme se na Vánoce. Hezké svátky .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...