Jarní svátky

Jarní svátky

4. 4. 2015

Už jsou tady zase - po roce - Velikonoční svátky. Letos poněkud zimní, déšť sníh, mráz, dokonce padaly i kroupy. Snad se paní zima umoudří a ustoupí konečně toužebně očekávanému jaru.

My zahrádkáři máme skluz, ještě nemáme brambory v zemi a zasázenou cibuli, máme strach o napučené meruňky a broskve. Sledujeme počasí s nadějí, že se konečně oteplí.

Velikonoce si žádají pečení, uklízení, prostě přípravy jaké mají být podle tradic. Okna jsem umyla, když bylo hezky, dnes už to není pravda. Vše vysmýčeno a vytřeno od půdy až po přízemí, vtrhnou nepozorovaně psi a vše se vrátí do původního stavu. nevadí, hlavně, že jsme zdraví. Pustila jsem se dnes do pečení beránka. Vytáhla jsem recepty, k tomu jsem si přečetla povídání o symbolech. Beránek je symbol Ježíše Krista, který se pro nás obětoval podle křesťanského náboženství.

Do vázy jsem dala svěcené kočičky, jakožto symbol zdraví. V neděli budeme barvit vajíčka, která značí symbol života a budeme rozdávat v pondělí hodovníkům. Dnes už chodí hodovat nejen chlapci, ale i dívky , což v tradici nebývalo.

Mám upečeno, jsem unavená, ale spokojená. Vám všem přeji krásné jarní svátky plné zdraví, lásky a pohody. 

Velikonoce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.