Jarní fotopříběh pohádkový

Jarní fotopříběh pohádkový

2. 4. 2015

Žil byl jeden streptokok. Žil si docela poklidným streptokokovým životem, ale letos na jaře se rozhodl, že půjde do světa. Sbalil si uzlíček a šel.

Šel přes hory, přes doly, přes řeky, až došel k hranicím do Polska. U těch hranic bylo takové obyčejné malé městečko Bohumín. Náš bacil ale neměl pas a  nechtěl riskovat, že se přes hranice nedostane, tak při procházení městem došel až k nádraží.

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná, na jízdenku neměl, tak přemýšlel, kam by hlavu složil A co nevidí! Z vlaku vystoupila taková fešná babička s vnoučátky, vracející se z ostravské ZOO. A přestože streptokokové bývají zákeřní a rádi bydlí u malých dětiček, tenhle byl učiněný lidumil a usadil se u staré báby.

Zavrtal se do teploučka a počal se zabydlovat. A protože pěkně papal, rostl a rostl. A už to nebyl jen jeden bacil, ale do druhého dne jich v babce žily tisíce. Babka se zrovna chystala s vnoučátky do aquaparku, jak slíbila, ale bylo jí nevolno a začala ji bolet noha. Tak místo do bazénu jela do nemocnice, kde si ji nechali. To se ale streptokokům ani trochu nelíbilo, protože tušili, že to bude jejich konec. A tak honem, než je najdou, žrali a žrali a žrali babičku zevnitř, až ji málem celou sežrali.

Páni učení se vyzbrojili různými medikamenty i skalpely a vyhlásili bacilům válku. Boje to byla kruté a vyčerpávající a trvaly několik týdnů. Jenže náš streptokok byl chytrý a vždy se někam schoval, aby si mohl v babiččině noze dál poklidně žít. A protože ven se naše babka dostane málokdy, udělala si jaro doma. Jen se koukněte, co kytiček tu vykvetlo a jaké velikonoční aranžmá se dá doma vytvořit! A jestli babka neumřela, mikrobi v ní bydlí dodnes a trápí ji a trápí. 

Že pohádky mají mít dobrý konec? Ale, ale, už jste dost velcí a z pohádek jste přece dávno vyrostli!

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Objevila jsem tvé dílko až teď a vůbec jsem netušila, jak krutě strádáš. Vzhledem k tomu, že v Poděbradech už ti bylo veseleji, věřím, že se nevítaný nájemník definitivně odstěhoval.
Anna Jordáková
Moc pěkně popsané, trošku černý humor, ale tak akorát.:-) ,krásné čtení a výstižné fotky. Přeju jen zdraví a zdraví.
Hana Rypáčková
Jistě ho tvůj smysl pro humor zničí...Jen tak na něj, potvoru nenechavou.
Marie Magdalena Klosová
Milá Helenko,máte exkluzívní smysl pro humor! Jste úžasná! Vydržte v tomto veselém rozpoložení a streptokoci nebudou stačit utíkat!Držím Vám všechny palce a přeji urychlený návrat zdraví nejen do obou končetin.Veselé Velikonoce ! mm
Eva Krausová
Helenko, nádherně napsaný příběh pohádkový. Ano, člověk nesmí klesat na mysli ani v těžších, bolavých chvílích života-to jsme ostatně my Češi, neopouští nás humor, naděje,víra a to je dobře. Přeji brzké uzdravení.
Libuše Křapová
Ahoj, Helenko, pohádky musí mít dobrý konec. Já to vím. Majdalénka ti vzkazuje, jestli nechceš zkusit česnekový elixír. Já jsem to brala tuto zimu a neměla jsem ani rýmu, natož tu letošní hnusnou chřipku.Třeba by se lekl i ten streptokok :-)))
Soňa Prachfeldová
Helenko, to chudáčku zkoušíš, foukám Ti na bebí, hajzl jeden, na internetu jsme zahlédla dnes o česneku, že prý je to účinný prostředek proti stafylokoku, to bude asi podobné ,vše co je od koko . je na dvě věci. Držím vše co můžu, ať přijedeš a hlavně, ať se Ti to zlepší. Maminka s tím měla také problémy a dělala si vlastní měsíčkovou mast a pomáhala jí. Uzdrav se !!!
Olga Štolbová
Helenko, zdravím. Koukej všechny ty léky řádně brát, ať se Ti ty Poděbrady podaří a vydaří. A co Tě to napadlo, hostit streptokoka? Přeju rychlé uzdravení a dobrou náladu, NEDEJ SE...*****
Dana Kolářová
Helenko, přeji brzké uzdravení, abys mohla uskutečnit vše, co sis naplánovala.
Marie Foltýnová
Mrcha streptokok.Ten dovede potrápit.Když vidím tolik léků,snad se některému podaří toho prevíta porazit.Což Vám ze srdce přeji.Veselá mysl půl zdraví.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...