Jarní fotopříběh pohádkový

Jarní fotopříběh pohádkový

2. 4. 2015

Žil byl jeden streptokok. Žil si docela poklidným streptokokovým životem, ale letos na jaře se rozhodl, že půjde do světa. Sbalil si uzlíček a šel.

Šel přes hory, přes doly, přes řeky, až došel k hranicím do Polska. U těch hranic bylo takové obyčejné malé městečko Bohumín. Náš bacil ale neměl pas a  nechtěl riskovat, že se přes hranice nedostane, tak při procházení městem došel až k nádraží.

Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná, na jízdenku neměl, tak přemýšlel, kam by hlavu složil A co nevidí! Z vlaku vystoupila taková fešná babička s vnoučátky, vracející se z ostravské ZOO. A přestože streptokokové bývají zákeřní a rádi bydlí u malých dětiček, tenhle byl učiněný lidumil a usadil se u staré báby.

Zavrtal se do teploučka a počal se zabydlovat. A protože pěkně papal, rostl a rostl. A už to nebyl jen jeden bacil, ale do druhého dne jich v babce žily tisíce. Babka se zrovna chystala s vnoučátky do aquaparku, jak slíbila, ale bylo jí nevolno a začala ji bolet noha. Tak místo do bazénu jela do nemocnice, kde si ji nechali. To se ale streptokokům ani trochu nelíbilo, protože tušili, že to bude jejich konec. A tak honem, než je najdou, žrali a žrali a žrali babičku zevnitř, až ji málem celou sežrali.

Páni učení se vyzbrojili různými medikamenty i skalpely a vyhlásili bacilům válku. Boje to byla kruté a vyčerpávající a trvaly několik týdnů. Jenže náš streptokok byl chytrý a vždy se někam schoval, aby si mohl v babiččině noze dál poklidně žít. A protože ven se naše babka dostane málokdy, udělala si jaro doma. Jen se koukněte, co kytiček tu vykvetlo a jaké velikonoční aranžmá se dá doma vytvořit! A jestli babka neumřela, mikrobi v ní bydlí dodnes a trápí ji a trápí. 

Že pohádky mají mít dobrý konec? Ale, ale, už jste dost velcí a z pohádek jste přece dávno vyrostli!

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.