Nepochybuji o tom, že téměř každá holčička touží stát se alespoň na chvíli princeznou. A ten pocit některou z nás možná přepadne i ve věku nedětském. Vždyť být princeznou, to nejsou jen dlouhé zlaté vlasy a krásné šaty, to je i touha, aby nás nějaký odvážný princ našel, probudil či zachránil a hlavně měl rád.
Pro všechny návštěvníky, především pak malé i velké princezny, pořádá Centrum Černý Most ve dnech 14. - 29. března neopakovatelnou podívanou, zvanou Disney Princezny.
Základem je unikátní výstava fotodokumentace z kreslených disneyovských filmů na tematických panelech v prostorách nákupního centra. Na nich jsou představovány jednotlivé postavy více či méně známých princezen včetně jejich "životopisů". Setkáte se tu se Sněhurkou, Popelkou, Bellou (Kráska a zvíře) i orientálními princeznami.
Hned vedle panelů jsou na malém pódiu k vidění šaty, které vytvořili pro princezny podle disneyovských pohádek známí čeští módní návrháři, jako Josef Klír, Taťána Kovaříková a další.
K tematice princezen se rovněž váží i různé víkendové doprovodné akce. Ve zdejším multikině se pro držitele věrnostních karet Centra Černý Most promítají klasické Disneyovy pohádky. Od 19. 3. se zde bude promítat i nový hraný film Popelka z dílny Walt Disney. Pro děti jsou připraveny i další pohádkové programy, soutěže, hry, škola princezen, kdy se průvodkyněmi stanou někdejší častá představitelka princezen, herečka Sabina Laurinová, a Česká Miss 2003 Lucie Váchová. O závěrečném víkendu se pak bude konat ples princezen.
Přítomnost princezen je cítit na každém kroku. Potkávám holčičky s korunkami, rodiče fotografují své ratolesti na improvizovaném trůnu. Se zábavou ovšem kráčí, jak jinak, ruku v ruce i komerce. A tak se princeznovské tematiky chopily i mnohé obchody. Nabízejí, často cenově výhodně, výrobky s Disney motivy, ať již jsou to pouzdra na mobilní telefony, puzzle a hry, časopisy nebo i čokolády.
Odcházím s poněkud smíšenými pocity. Osobně budu vždycky dávat přednost nestárnoucí Pyšné princezně nebo Popelce Libušky Šafránkové a mimoděk se mi vybavuje výstava kostýmů z českých filmových pohádek, pořádaná i v obchodním centru u nás na Chodově. Musím však akceptovat, že doba pokročila a dnešní nejmenší diváci americké kreslené filmy znají a milují. A s tímto vědomím nakonec uznávám, že se Centrum Černý Most zhostilo úkolu přilákat malé i velké návštěvníky celkem zdařile. A když jsem si na tamní toaletě ještě k tomu přečetla umně zhotovený nápis na zrcadle, že v CČM jsme všechny princezny, no, řekněte, odolaly byste a nejely se tam podívat, ať už samy nebo s potomky?
Všechny jsme princezny
17. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Žichovská
20.3.2015 03:01
Znovu se mi vybavily rozzářené oči holčiček (2dcerky mojí neteře a vnučka) když rozbalily balíčky ve kterých byly šaty i korunky pro princezny. Využila jsem i starou krajkovou záclonu, kterou jsem obarvila na růžovo, bylo to docela pracné, ale za tu dětskou radost to stálo. Bylo jim tenkrát 4, 5 a 7 let a šatičky si při svých hrách užily.
Zdenka Jírová
18.3.2015 22:58
Být alespoň chvíli princeznou je sen každé dívky bez ohledu na věk. Věřím, že se to většině z nás i splní, byť jen na kratičký čas.
Alena Vávrová
17.3.2015 17:41
Zuzko díky! Hned jsem to poslala svým princeznám, mají to tam kousek, ty by byly z této unesené. -tedy pokud tam již nebyly. Mají doma truhlu princeznovských šatů a v druhé zase barbíny a j. panny oblečené jako princezny. A DVD s pohádkami o princeznách spoustu. Doma by mne ani nenapadlo se na něco takového dívat, ale když jsem u nich, tak na to s nimi koukám, jako malá ;-).
Marie Magdalena Klosová
17.3.2015 16:53
Dávám přednost "českým princeznám".Já jsem se cítila princeznou ve svůj svatební den.A Zuzi,díky za pražské aktuality.mm
Alena Várošová
17.3.2015 16:06
Také mám ráda tyto kreslené pohádky i když upřednostňuji staré české pohádky jak píše paní Zuzana konkretně pohádku v podání L.Šafránkové.Na tu se povídám vždycky.
Jiří Libánský
17.3.2015 15:12
Moje maminka občas vezme do ruky tužku, nebo pastelky. Znám ji přes padesát let, ale nevím, že by někdy namalovala a nebo nakreslila něco jiného, než princeznu. Princezny umí velmi krásné a rozmanitě oblečené. Nedokáže však namalovat nic jiného. Zajímavé. Proč právě princezny? Přitom její otec byl uznávaným malířem krajin, který jen málokdy a jen v náznaku do krajiny včlenil lidskou postavu.
Lidmila Nejedlá
17.3.2015 15:00
Kdybych měla vnučku, určitě bych ji tam vzala. Ale zaujala mne ta poslední princezna s foťákem.
Jana Šenbergerová
17.3.2015 14:48
Bude to určitě nejen zajímavá podívaná. Kreslené pohádky jsem měla vždycky ráda, ale nepamatuji si, že bych chtěla být princeznou. I když, kdo ví, proč je vnučka princeznami posedlá? :-))
Hezká aktualita, Zuzko.
Jiří Libánský
17.3.2015 14:27
Zuzano, v Tobě je ta princezna zaštrachaná hóóódně hluboko. Ale je tam. Je tam i s korunkou. A já o ní vim. Heč.
:-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem