Všechny jsme princezny

Všechny jsme princezny

17. 3. 2015

Nepochybuji o tom, že téměř každá holčička touží stát se alespoň na chvíli princeznou. A ten pocit některou z nás možná přepadne i ve věku nedětském. Vždyť být princeznou, to nejsou jen dlouhé zlaté vlasy a krásné šaty, to je i touha, aby nás nějaký odvážný princ našel, probudil či zachránil a hlavně měl rád.

Pro všechny návštěvníky, především pak malé i velké princezny, pořádá Centrum Černý Most ve dnech 14. - 29. března neopakovatelnou podívanou, zvanou Disney Princezny.

Základem je unikátní výstava fotodokumentace z kreslených disneyovských filmů na tematických panelech v prostorách nákupního centra. Na nich jsou představovány jednotlivé postavy více či méně známých princezen včetně jejich "životopisů". Setkáte se tu se Sněhurkou, Popelkou, Bellou (Kráska a zvíře) i orientálními princeznami.

Hned vedle panelů jsou na malém pódiu k vidění šaty, které vytvořili pro princezny podle disneyovských pohádek známí čeští módní návrháři, jako Josef Klír, Taťána Kovaříková a další.

K tematice princezen se rovněž váží i různé víkendové doprovodné akce. Ve zdejším multikině se pro držitele věrnostních karet Centra Černý Most promítají klasické Disneyovy pohádky. Od 19. 3. se zde bude promítat i nový hraný film Popelka z dílny Walt Disney. Pro děti jsou připraveny i další pohádkové programy, soutěže, hry, škola princezen, kdy se průvodkyněmi stanou někdejší častá představitelka princezen, herečka Sabina Laurinová, a Česká Miss 2003 Lucie Váchová. O závěrečném víkendu se pak bude konat ples princezen.

Přítomnost princezen je cítit na každém kroku. Potkávám holčičky s korunkami, rodiče fotografují své ratolesti na improvizovaném trůnu. Se zábavou ovšem kráčí, jak jinak, ruku v ruce i komerce. A tak se princeznovské tematiky chopily i mnohé obchody. Nabízejí, často cenově výhodně, výrobky s Disney motivy, ať již jsou to pouzdra na mobilní telefony, puzzle a hry, časopisy nebo i čokolády.

Odcházím s poněkud smíšenými pocity. Osobně budu vždycky dávat přednost nestárnoucí Pyšné princezně nebo Popelce Libušky Šafránkové a mimoděk se mi vybavuje výstava kostýmů z českých filmových pohádek, pořádaná i v obchodním centru u nás na Chodově. Musím však akceptovat, že doba pokročila a dnešní nejmenší diváci americké kreslené filmy znají a milují. A s tímto vědomím nakonec uznávám, že se Centrum Černý Most zhostilo úkolu přilákat malé i velké návštěvníky celkem zdařile. A když jsem si na tamní toaletě ještě k tomu přečetla umně zhotovený nápis na zrcadle, že v CČM jsme všechny princezny, no, řekněte, odolaly byste a nejely se tam podívat, ať už samy nebo s potomky?

pohádky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Žichovská
Znovu se mi vybavily rozzářené oči holčiček (2dcerky mojí neteře a vnučka) když rozbalily balíčky ve kterých byly šaty i korunky pro princezny. Využila jsem i starou krajkovou záclonu, kterou jsem obarvila na růžovo, bylo to docela pracné, ale za tu dětskou radost to stálo. Bylo jim tenkrát 4, 5 a 7 let a šatičky si při svých hrách užily.
Zdenka Jírová
Být alespoň chvíli princeznou je sen každé dívky bez ohledu na věk. Věřím, že se to většině z nás i splní, byť jen na kratičký čas.
Eva Mužíková
Také jsem přeposlala příspěvek mladým... typ na výlet pro vnučku
Alena Vávrová
Zuzko díky! Hned jsem to poslala svým princeznám, mají to tam kousek, ty by byly z této unesené. -tedy pokud tam již nebyly. Mají doma truhlu princeznovských šatů a v druhé zase barbíny a j. panny oblečené jako princezny. A DVD s pohádkami o princeznách spoustu. Doma by mne ani nenapadlo se na něco takového dívat, ale když jsem u nich, tak na to s nimi koukám, jako malá ;-).
Marie Magdalena Klosová
Dávám přednost "českým princeznám".Já jsem se cítila princeznou ve svůj svatební den.A Zuzi,díky za pražské aktuality.mm
Alena Várošová
Také mám ráda tyto kreslené pohádky i když upřednostňuji staré české pohádky jak píše paní Zuzana konkretně pohádku v podání L.Šafránkové.Na tu se povídám vždycky.
Jiří Libánský
Moje maminka občas vezme do ruky tužku, nebo pastelky. Znám ji přes padesát let, ale nevím, že by někdy namalovala a nebo nakreslila něco jiného, než princeznu. Princezny umí velmi krásné a rozmanitě oblečené. Nedokáže však namalovat nic jiného. Zajímavé. Proč právě princezny? Přitom její otec byl uznávaným malířem krajin, který jen málokdy a jen v náznaku do krajiny včlenil lidskou postavu.
Lidmila Nejedlá
Kdybych měla vnučku, určitě bych ji tam vzala. Ale zaujala mne ta poslední princezna s foťákem.
Jana Šenbergerová
Bude to určitě nejen zajímavá podívaná. Kreslené pohádky jsem měla vždycky ráda, ale nepamatuji si, že bych chtěla být princeznou. I když, kdo ví, proč je vnučka princeznami posedlá? :-)) Hezká aktualita, Zuzko.
Jiří Libánský
Zuzano, v Tobě je ta princezna zaštrachaná hóóódně hluboko. Ale je tam. Je tam i s korunkou. A já o ní vim. Heč. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...