Všechny jsme princezny

Všechny jsme princezny

17. 3. 2015

Nepochybuji o tom, že téměř každá holčička touží stát se alespoň na chvíli princeznou. A ten pocit některou z nás možná přepadne i ve věku nedětském. Vždyť být princeznou, to nejsou jen dlouhé zlaté vlasy a krásné šaty, to je i touha, aby nás nějaký odvážný princ našel, probudil či zachránil a hlavně měl rád.

Pro všechny návštěvníky, především pak malé i velké princezny, pořádá Centrum Černý Most ve dnech 14. - 29. března neopakovatelnou podívanou, zvanou Disney Princezny.

Základem je unikátní výstava fotodokumentace z kreslených disneyovských filmů na tematických panelech v prostorách nákupního centra. Na nich jsou představovány jednotlivé postavy více či méně známých princezen včetně jejich "životopisů". Setkáte se tu se Sněhurkou, Popelkou, Bellou (Kráska a zvíře) i orientálními princeznami.

Hned vedle panelů jsou na malém pódiu k vidění šaty, které vytvořili pro princezny podle disneyovských pohádek známí čeští módní návrháři, jako Josef Klír, Taťána Kovaříková a další.

K tematice princezen se rovněž váží i různé víkendové doprovodné akce. Ve zdejším multikině se pro držitele věrnostních karet Centra Černý Most promítají klasické Disneyovy pohádky. Od 19. 3. se zde bude promítat i nový hraný film Popelka z dílny Walt Disney. Pro děti jsou připraveny i další pohádkové programy, soutěže, hry, škola princezen, kdy se průvodkyněmi stanou někdejší častá představitelka princezen, herečka Sabina Laurinová, a Česká Miss 2003 Lucie Váchová. O závěrečném víkendu se pak bude konat ples princezen.

Přítomnost princezen je cítit na každém kroku. Potkávám holčičky s korunkami, rodiče fotografují své ratolesti na improvizovaném trůnu. Se zábavou ovšem kráčí, jak jinak, ruku v ruce i komerce. A tak se princeznovské tematiky chopily i mnohé obchody. Nabízejí, často cenově výhodně, výrobky s Disney motivy, ať již jsou to pouzdra na mobilní telefony, puzzle a hry, časopisy nebo i čokolády.

Odcházím s poněkud smíšenými pocity. Osobně budu vždycky dávat přednost nestárnoucí Pyšné princezně nebo Popelce Libušky Šafránkové a mimoděk se mi vybavuje výstava kostýmů z českých filmových pohádek, pořádaná i v obchodním centru u nás na Chodově. Musím však akceptovat, že doba pokročila a dnešní nejmenší diváci americké kreslené filmy znají a milují. A s tímto vědomím nakonec uznávám, že se Centrum Černý Most zhostilo úkolu přilákat malé i velké návštěvníky celkem zdařile. A když jsem si na tamní toaletě ještě k tomu přečetla umně zhotovený nápis na zrcadle, že v CČM jsme všechny princezny, no, řekněte, odolaly byste a nejely se tam podívat, ať už samy nebo s potomky?

pohádky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.