Putinovy "Děti 404"

Putinovy "Děti 404"

15. 3. 2015

Před měsícem jsem naštívil své pražské přátele. Navrhli mi, abych s nimi šel do kina na film Putinovy "Děti 404." Nemuseli mě přemlouvat, protože Rusko nikdy v lásce míti nebudu. Film se vysílal v Atlase, Malém sále. Místnost byla přeplněná k prasknutí. Poutavý byl prvotní proslov režiséra, Askolda Kurova, který mluvil (anglicky) o tom, jak celý film bylo nesmírně těžké natočit. 

Jak určitě tušíte, číslice v názvu (404) znamená chybu. Ano, v roce 2013 Rusko přijalo zákon proti homosexualitě a tím označilo lidi s opačnou orientací za "chyby v systému." Náplní filmu jsou příběhy několika gayů a jedné lesby. V několika případech byli fyzicky napadáni. Obzvlášť smutný byl případ chlapce, kterého rodiče, kvůli jeho opačné orientaci vyhodili z domu.

Přesně tak, Rusko je země násilí a diskriminace. Nedokážu pochopit, jak někteří jedinci dokáží souhlasit s jejich politikou a ideologií. Celý film ve mě vyvolal lítost. 

Pokud by vás to zajímalo, přidávám link (je to rusko/anglicky):
https://www.youtube.com/watch?v=BVHTGpBiD-Y 

film
Autor: Oscar Stern
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Nikdy jsem nepochopila, proč by mně měl vadit člověk s odlišnou orientací? Jistě to není nic záviděníhodného, ale proč odsuzovat někoho za přírodu? To by nám mohli právě tak vadit holohlaví, ryšaví, moc malí nebo moc velcí ap. Je smutné. že Rusko ještě k tomuto závěru oficiálně nedošlo a setrvává ve středověkém názoru. Hlavně, že už není "náš vzor".
Oscar Stern
Děkuji Redakci za zveřejnění. Dámy, jsem rád, že se mnou souhlasíte. S Rusákem je to hold těžké.
Lidmila Nejedlá
Pane Sterne, Rusko má problémy s mládeží opravdu dlouhodobě. Jako pedagog jsem přečetla mimo jiné autory i Makarenka / Začínáme žít, Vlajky na věžích/ Líčí problémy poválečných sirotků v ústavech a hledání cesty, jak je zařadit do společnosti. Také to ve mně vyvolalo lítost. Těsně před naší samet. revolucí navštívila naše město ruská učitelka, která přijela na hrob svého otce, který zde padl ve válce. Byla chudá, starali jsme se o ni střídavě. Její manžel byl ředitelem dětského domova pro mladistvé delikventy, děti alkoholiků a pod. Po jejím vyprávění mi bylo opravdu smutno. Nedivím se Vaší reakci. Je mi smutno pokaždé, když se setkám s jakýmkoliv příběhem, kde se líčí strasti dětí a mládeže. A že jich na celém světě je!
Marie Magdalena Klosová
Souhlasím s Vámi a jsem ráda,že se tady prezentuje další muž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.