Putinovy "Děti 404"

Putinovy "Děti 404"

15. 3. 2015

Před měsícem jsem naštívil své pražské přátele. Navrhli mi, abych s nimi šel do kina na film Putinovy "Děti 404." Nemuseli mě přemlouvat, protože Rusko nikdy v lásce míti nebudu. Film se vysílal v Atlase, Malém sále. Místnost byla přeplněná k prasknutí. Poutavý byl prvotní proslov režiséra, Askolda Kurova, který mluvil (anglicky) o tom, jak celý film bylo nesmírně těžké natočit. 

Jak určitě tušíte, číslice v názvu (404) znamená chybu. Ano, v roce 2013 Rusko přijalo zákon proti homosexualitě a tím označilo lidi s opačnou orientací za "chyby v systému." Náplní filmu jsou příběhy několika gayů a jedné lesby. V několika případech byli fyzicky napadáni. Obzvlášť smutný byl případ chlapce, kterého rodiče, kvůli jeho opačné orientaci vyhodili z domu.

Přesně tak, Rusko je země násilí a diskriminace. Nedokážu pochopit, jak někteří jedinci dokáží souhlasit s jejich politikou a ideologií. Celý film ve mě vyvolal lítost. 

Pokud by vás to zajímalo, přidávám link (je to rusko/anglicky):
https://www.youtube.com/watch?v=BVHTGpBiD-Y 

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...