Zúčastněte se soutěže
Magnesia Litera 2015

Zúčastněte se soutěže
Magnesia Litera 2015

14. 3. 2015

Stejně jako v minulých letech vyzývají knihovny své čtenáře i veřejnost k účasti na čtenářské části soutěže Magnesia Litera. Jedna se o udělování prestižních cen nejlepším českým knihám za předchozí rok 2014. Letošní nominace najdete na http://kultura.idnes.cz/nominace-magnesia-litera-0xi-/literatura.aspx?c=A150310_103506_literatura_ob

Nominace a hlasování veřejnosti je do 31.3.

Kromě cen poroty (rozhodují komise odborníků a literární akademie), je vždy udělována také Kosmas cena čtenářů, která je výsledkem hlasování veřejnosti.
Veřejnost může hlasovat prostřednictvím webového formuláře na adrese http://www.magnesia-litera.cz/ nebo pomocí korespondenčního lístku. Korespondenční lístky najdete v knihovnách.

Vylosováno bude 500 čtenářů, kteří získají poukázku v hodnotě 200 Kč na nákup knih v internetovém knihkupectví Kosmas.cz nebo síti prodejen Kosmas. Seznam výherců bude uveřejněn na webových stránkách http://www.magnesia-litera.cz/

Slavnostní předávání cen se uskuteční 14. dubna 2015 v prostorách Nové scény Národního divadla v přímém televizním přenosu. Zde bude předána i knihovnická cena Čtenář roku 2015.

Neváhejte a hlasujte.

knihy spisovatelé
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
jiný názor :-(
Elena Valeriánová
Žádná nominovaná kniha mi nic, bohužel, neříká. Ale zrovna čtu knížku Taťány Hlocké Čas divokých malin. Je to její prvotina. Byla jsem na autorském čtení její druhé knížky, která se jmenuje Jedu na Ukrajinu. Ta první - no jsem docela zklamaná. Je to psáno formou "lidový vypravěč." Docela by mě zajímal jiná názor na tuto knížku.
Dana Kolářová
Děkuji za komentíky. Zítra je poslední možnost připojit se k hlasování o nejlepších českých knihách.
Jana Šenbergerová
Nakoukla jsem a uvědomila si, že jsem letos ještě žádnou českou knihu nečetla. Z nominovaných neznám žádnou knihu ani autora. Tipovat nebudu, ale děkuji za tip k prozkoumání. :-)
Hana Rypáčková
Díky , ráda si tipnu a porovnám s oceněním.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...