Cherchez la femme

Cherchez la femme

11. 3. 2015

Nestalo se Vám, pánové, někdy něco podobného? Jste manželkou vyslán na obsáhlý nákup. Otrava, ale co se dá dělat. Když z obchodního centra zamíříte k domovu, najednou se k Vám hlásí jakási usměvavá žena a povídá Vám: „Dobrý den, máte zajít do lékárny". Poděkujete, ale pak dlouho přemýšlíte, kdo to byl. Bože, ta paměť! Patrně nějaká vaše společná známá, která se dnes musela potkat s manželkou.

No nic, však se to od ní doma dozvíte. Jak tak nad tím hloubáte, tak lékárnu minete bez povšimnutí. Po cestě pak míjíte oblíbenou hospůdku a řeknete si. „Mohl bych se zastavit na jedno pivko na stojáka, manželka stejně ještě nebude doma". Jenomže Vaše známá servírka Vám hned zkraje řekne: „Už jste byl v té lékárně?" No tohle!

„Sakra! Nebyl, kde je tu nějaká lékárna nejblíž? „Hned za rohem, kousek, v Kněžské ulici. Musíte si ale pospíšit, zavírají v 17 hodin." OK. Tak to pivo necháme na jindy.

Ale pořád Vám to vrtá v hlavě. Až po příchodu domů se všechno vysvětlí. Sundáte si bundu a na jejích zádech spatříte cedulku: Připomeňte, prosím, mému muži lékárnu

Jak prosté! Vždyť již Alexandre Dumas ve svém románu (který jsem četl) přišel s podstatnou myšlenkou: „ZA VŠÍM HLEDEJ ŽENU".

Nezlobte se proto na svoji manželku. Vždyť to byl vlastně geniální nápad. Jinak by Vás čekala cesta až na druhý konec města do lékárny s nočním provozem a patřičným příplatkem. Vůbec Vás tím nechtěla zesměšnit, jen je si vědoma toho, že se provdala za roztržitého muže, dokáže předvídat a myslet na všechno. Blahopřeji Vám, pane, máte velmi inteligentní ženu.

Poznámka pod čarou. Tento příběh není, kupodivu, autentický z mého života. Proto jej vkládám do rubriky "Moje próza/poezie". Ale stát by se mi to klidně mohlo. Má žena mě po praktické stránce v každodenních životních situacích značně převyšovala, s čímž jsem se rád smířil.

manželství vztahy a sex
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Je to laskavá zpráva.V pubertě jsme lepili na záda horší hlášky...
Eva Mužíková
To mám radost, že nejsem sama, kdo zapomíná lístečky doma... ale pak ta radost, když zjistím, že jsem si vzpomněla alespoň na třetinu z napsaného seznamu. Také s vám stává, že když kouknete po návratu doma na ten papírek, řeknete si... jak jsem mohla zapomenout třeba na vejce, taková samozřejmost:(((((( a na olejovky jsem si vzpomněla...
Alena Várošová
Cedulku já nemusím mít,ale taháček pokaždé.Horší když jej zapomenu doma na stole.Ale nic se neděje,zítra je také v obchodech otevřeno.
Hana Šimková
Paní Naděždo to ale nesmíte napsat celý seznam. To by se možná nikomu nechtělo předčítat.Lidi strašně spěchají
Hana Šimková
Je to zajímavé téma. Já bych si tu cedulku taky musela na ty záda dát sama a co když si toho nikdo nevšimne a neupozorní mě.
Zuzana Pivcová
Horší je, že já bych si tu cedulku s pokynem, co mám udělat, musela dát na záda sama, a nejsem si jistá, zda bych si vzpomněla, co si vlastně na ta záda mám napsat. Abych nedopadla jako ten pán... (to je moc dlouhé, dám to do Vtipů). :-)
Naděžda Špásová
Občas bych to na manželovi také vyzkoušela. Co nemá na papíře, to zapomene. Na druhou stranu šetří rodinný rozpočet, to je jeho argument, když se zlobím.
Hana Šimková
Do devadesáti tady možná nebudu,ale tu cedulku si raději připravím.Není to špatný nápad.
Lidmila Nejedlá
No není to zas tak od věci. Už se vidím s cedulkou: Nasměrujte ji k domovu, bydlí v ....ulici, č.....až mi bude 90 let, rodině to pomůže.
Alena Tollarová
No tomu říkám nápad! Hodný vyzkoušení :-))))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.