FOTOHÁDANKA TÝDNE:
vítězí Jana Šenbergerová

FOTOHÁDANKA TÝDNE:
vítězí Jana Šenbergerová

10. 10. 2014

Jana Šenbergerová se stala druhým vítězem naší nové Fotohádanky. Správně odpověděla, že na snímcích je kouzelné italské město Florencie a antilopa impala. Paní Šenbergerová získává voucher do obchodů Tchibo v hodnotě 300 Kč. Gratulujeme!

Rozhodování ale nebylo vůbec jednoduché. Už dvě minuty po zveřejnění odpověděla vítězka první Fotohádanky, paní Květa Křivohlávková, že na snímcích je Florencie a gazela. Nutno uznat, že gazela a antilopa impala jsou si velmi podobné a obzvlášť pro laika skoro k nerozeznání. Šest minut po deváté ranní zase paní Jiřina Votavová tipovala Florencii a antilopu. Jenže antilop je celá řada druhů, je tedy nutné použít správný přívlastek.

Radili jsme se proto s odborníkem – zoologem a nakonec se rozhodli přiřknout vítězství paní Šenbergerové, která správnou odpověď uložila v čase 09:11:12.

I tentokrát jsme byli překvapeni pohotovostí čtenářů, proto zase přitvrdíme a příště snad najdeme ještě o hodně obtížnější motiv. Jde nám přece o to, aby celá hra byla co nejnapínavější!

Nenechte si ujít Fotohádanku příští pátek. Pokud bude hra úspěšná, uvažujeme o tom, že by se mohla objevit i vícekrát týdně!

A na závěr si pro jistotu zopakujme inovovaná pravidla:

Každý pátek v 9.00 hodin umístíme na portál dvě fotografie, zobrazující vždy nějaký objekt, město, kulturní pamatku, architektonickou zajímavost nebo také zvíře, rostlinu či jinou součást přírody, případně i obličej významného člověka. Úkolem soutěžících bude uhádnout, co či koho fotografie zobrazují. U každé fotografie bude jasně formulovaná otázka, na kterou bude soutěžící odpovídat prostřednictvím diskusního okénka u článku. Odpovědi formulujte také jasně, neodpovídejte otázkou: "Není to ...?" Taková neurčitá odpověď nebude uznána.

Každý soutěžící bude mít k dispozici jeden pokus, vyhrává ten čtenář, kterému se jako prvnímu podaří správně odpovědět na obě otázky! (Čas odpovědi bude zobrazen u diskusního příspěvku).

A pozor, diskusní příspěvky – odpovědi čtenářů – zůstanou skryté, tak aby neovlivňovaly další soutěžící, a budou odhaleny večer mezi sedmou a osmou hodinou. Pokud se nikomu ten den nepodaří uhádnout, co či koho fotografie zobrazují, přidáme k otázce další nápovědu. U otázek bude uvedena rovněž cena, o kterou se bude soutěžit.

Fotohádanka
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%