Hvězdný José Cura zazpíval
před vyprodaným hledištěm

Hvězdný José Cura zazpíval
před vyprodaným hledištěm

2. 6. 2012

Před vyprodaným hledištěm vystoupil v centru Olomouce jeden z nejlepších světových tenoristů José Cura. Podle organizátorů se na jediný letošní koncert argentinského pěvce ve střední Evropě prodalo všech 2600 vstupenek. Představila se na něm i korejská sopranistka Wonsin Lee. Do Česka se tenorista znovu vrátí za dva měsíce, kdy bude účinkovat v opeře Ruggiera Leoncavalla Komedianti v Českém Krumlově.

Slavného umělce doprovodilo na Horním náměstí zhruba 60 členů Moravské filharmonie. Těleso doprovázelo tenoristu například i před 12 lety na jeho turné po Německu a Rakousku. Olomoucký koncert se uskutečnil pod taktovkou argentinského dirigenta Maria de Rosy.

Posluchači se dočkali árií například z Verdiho oper Síla osudu či Othello nebo Pucciniho Toscy, Manon Lescaut a Butterfly. „Je to program, který si přáli pořadatelé. Ti znají své posluchače, proto jsem se přizpůsobil, aby olomoucké publikum dostalo to, co žádá,“ uvedl Cura.

Podle ředitele Moravské filharmonie Vladislava Kvapila se požadavky Cury nelišily od přání velkých hvězd. Měl například na náměstí přistavený VIP karavan se zásobou ovoce či čaje. „Když zpíváte, je to náročný výkon jako při sportu. Musím proto pít a jíst hodně sladkého, abych měl dostatek energie,“ dodal pěvec. Žádný speciální český pokrm si neobjednal. Českou stravu má údajně rád, ale spíše v zimě, protože je velmi kalorická.

Dnes padesátiletý Cura začal profesionálně zpívat až ve 28 letech. Účinkuje na nejprestižnějších divadelních scénách včetně Metropolitní opery, Vídeňské státní opery, Královské opery v Anglii, Opery v Curychu a v La Scale. Také se proslavil po celém světě díky početným televizním operním inscenacím a koncertům.

koncert opera zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...