Už nemůžete poslouchat to věčné peskování? Bolí vás uši z celodenního klábosení? Chcete si konečně po letech užívat? Připravte své ženě voňavou pochoutku z muchomůrek. A pozvěte na večeři i tchýni.
Budete potřebovat:
5 vzrostlých muchomůrek zelených (můžete přidat i více)
5 vzrostlých muchomůrek tygrovaných (pozor, nespleťte s bedlami!)
5 vzrostlých muchomůrek červených (můžete přidat i více)
1/2 cibule (celé je škoda)
1 vejce (není nutné)
olej, sůl, houbové koření, pažitka.
Postup:
Muchomůrky nakrájíme v hygienických rukavicích (ty po uvaření zlikvidujte alespoň 1km od bydliště, doporučuji vhodit do kontejneru před příjezdem popelářů) na velmi jemné kousíčky tak, aby na talíři nebylo poznat, o jakou houbu jde. Stejně jemně nakrájíme cibulku (větší kousky by mohly odradit strávnice).
Na pánvi rozpálíme olej, cibulku osmahneme do zlatova, přidáme nakrájené muchomůrky a asi tři minutky restujeme (déle ne, šťáva z muchomůrek nesmí ztratit na síle).
Pak přidáme vejce a houbové koření (smaženička chytne vůni hřibů), na závěr osolíme a přidáme jemně nakrájenou pažitku.
Podáváme s bílým vínem - muchomůrky se na rozdíl od jiných hub dobře snáší s alkoholem a čerstvým chlebem (pozor, stačí půl krajíčku!). Při podávání i po celou dobu večeře se mile usmíváme.
P.S.: Večer chutná, ráno osvobozuje!