Tak tohle nemá chybu! Petra
Kvitová má další Wimbledon!

Tak tohle nemá chybu! Petra
Kvitová má další Wimbledon!

5. 7. 2014

Skvělé, výtečné! Obrovský úspěch! Česká tenistka Petra Kvitová zcela jasně převálcovala ve finále Wimbledonu nebezpečnou francouzskou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. Naprosto drtivé skóre – 6:3, 6:0. Naše tenistka jí prakticky nedala šanci. Výborně servírovala, returnovala a dobíhala „nedoběhnutelné“ míče. Její precizní pracovitost se vyplatila. Druhý set byl již její jasnou exhibicí.

Petra Kvitová (narozena v roce 1990 v Bílovci) vstoupila do profesionálního tenisu v roce 2006. Na okruhu WTA vyhrála jedenáct turnajů ve dvouhře žen. V rámci okruhu ITF zvítězila na sedmi singlových událostech.

Na nejvyšší grandslamové úrovni získala titul ve Wimbledonu už v roce 2011. Stala se tak první tenistkou narozenou v 90. letech, která vyhrála turnaj „velké čtyřky“. V témže roce vyhrála také Turnaj mistryň a Ženská tenisová asociace ji na konci sezóny vyhlásila hráčkou roku, Mezinárodní tenisová federace pak mistryní světa ve dvouhře.

V roce 2007 debutovala v českém fedcupovém týmu, s nímž získala vítězný pohár pro rok 2011. Stala se hlavní oporou družstva, když vyhrála všech šest dvouher. V úvodu následující sezóny s Tomášem Berdychem vyhrála Hopmanův pohár 2012. Ve Fed Cupu 2012 pak s českým týmem obhájila titul.

Na žebříčku WTA byla nejvýše klasifikována dne 31. října 2011 na 2. místě ve dvouhře a v únoru 2011 na 196. místě ve čtyřhře. 

Nyní Petra Kvitová na žebříčku povyroste.

Díky, Petro!

tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.