Ve Wimbledonu zazářili Alcaraz, Vondroušová a Strýcová s parťačkou Sie Šu-wej. A jak dopadla tipovačka?
FOTO: wtatennis

Ve Wimbledonu zazářili Alcaraz, Vondroušová a Strýcová s parťačkou Sie Šu-wej. A jak dopadla tipovačka?

16. 7. 2023

Markéta Vondroušová navázala na úspěchy našich tenistek ve Wimbledonu Janu Novotnou a Petru Kvitovou a stala se další Češkou, která vyhrála tento nejprestižnější tenisový turnaj. Vítězem mezi muži se stal Španěl Alcaraz, který v náramné tenisové řeži porazil Srba Djokoviče.

Úchvatná pětisetová bitva mezi šestatřicetiletým Novakem Djokovičem a o šestnáct let mladším Carlosem Alcarazem zvedala diváky ze sedadel. Oba tenisté si za svou hru zasloužili bouřlivé ovace příznivců londýnského grandslamu.

V době, kdy si Alcaraz užíval možná nejkrásnější chvíle své dosavadní kariéry, se na své poslední wimbledonské představení připravovala v šatně Češka Barbora Strýcová se svou tchajwanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej. A právě jejich zápas s australsko-belgickým párem Hunterová, Mertensová byl posledním duelem letošního Wimbledonu, na který vkládali své tipy naši čtenáři. Česko-tchajwanský deblový pár zahrál ve finále fantasticky, a tak Bára Strýcová se mohla na závěr své kariéry rozloučit s Wimbledonem stylově - ziskem nejcennější trofeje!

A další český úspěch zaznamenali na letošním Wimbledonu čeští junioři. Juniorské deblistky Alena Kovačková a Laura Samsonová zvítězily ve finále nad britskou dvojicí Klugmanová Lacyová ve dvou setech, obdobně se vedlo i Jakubu Filipovi, jenž vyhrál juniorský debl s italským parťákem Vulpittou. Těsně pod vrcholem zůstala Nikola Bartůňková. Sedmnáctiletá hráčka nestačila ve finále na Američanku Clervie Ngounoueovou.

A jak tedy tenisová tipovačka skončila? Tady jsou tři tipující s nějvyšším počtem bodů:

Elena Zrníková -  180 bodů
Evžen Mojžíšek - 172 bodů
Lenka Měkotová - 171 bodů

Gratulujeme vítězům, ale i těm, kteří se tentokrát na "stupně vítězů" nedostali, protože tipovací soutěž byla dlouhá a náročná. Tak zase někdy příště u další tipovačky s našimi sporotvními hvězdami!

 

 

tenis Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.