Jak jsem venčila podprsenku

Jak jsem venčila podprsenku

28. 5. 2014

Radost z narození vnoučka nebrala konce. Každou volnou chvíli jsem trávila u mladých. Dcera nastoupila velmi brzy do práce, tak jsem si s vnoučkem užívala. Nebylo to zas tak jednoduché. Mladí měli byt 1+1 s malou předsíní mezi koupelnou a WC, kde musel být i kočárek. Moderní, italský, neurčité tmavé barvy. Trojkolka, kdy se dítě dívá po směru jízdy, ale vy nevidíte, zda nemá na nose třeba vosu.

Bylo mrazivé nedělní dopoledne, když jsem se chystala s vnoučkem na procházku. Mám ráda nedělní dopoledne. V ulicích je málo lidí, většinou jen muži, kteří venčí psy a mládež, která jde bůhví kam. Oblékla jsem dítě, narvala do fusaku a vystrčila s kočárkem na chodbu do chladna. Oblékla jsem sobě svršky a zpocená polo rozepnutá se namačkala do výtahu, kde jsem se dooblékla a narazila si klobouk. Pak jsem drncala asi 12 schodů, poprala se s Brano zavírá samo a konečně jsme byli na ulici. Nasadila jsem palčáky a zahájila rallye mezi psími hovínky směrem vzhůru pokakanou Kubelíkovou ulicí s cílem dojet do Riegrových sadů.

Bylo krásně. Hrdě jsem si vykračovala za moderním kočárkem a na úsměvy protichodců odpovídala také úsměvem. No to jsou v té Praze milí lidé, pomyslela jsem si, usmívají se, pokynou na pozdrav... Jeden pán, takový fešák v dlouhém vlněném kabátě se tak hezky na mne smál, a dokonce i klobouk přizvedl. Snad se za mnou i otočil. Srovnala jsem svůj klobouk k jedné straně a sebevědomí mne neslo dál.

Pak šli proti mně dva mladí lidé. Ona a on, drželi se za ruce a něco si šeptali. Dívka se hihňala do dlaně a chlapec se smál na celé kolo. Mohli na kočárku oči nechat! A ještě se  otočili. Že by ten kluk něco prováděl? Obešla jsem kočárek, abych ho zkontrolovala. A ejhle. Vpředu po straně na kočárku visí dceřina podprsenka. Černá, velká, krajkovaná a nestydatě se ve vánku nadouvá. Vymotala jsem ji a hodila do sítě pod kočár.

Ale ta změna! Nikdo se už na mne neusmíval, nikdo si mne nevšímal, nepokynul na pozdrav. Nedělní dopoledne bylo v tu ránu jak ta Kubelíkova ulice. Já snad tu podprsenku zase na ten kočár vyvěsím. Ta pozornost lidí byla příjemná.

 

Prožili jste nějaké životní faux pas? Co se vám v životě nepovedlo, případně, na jaký omyl či trapas nikdy nezapomenete? Pošlete na téma Můj trapas povídku, příběh nebo glosu. Nejzajímavější příspěvek opět oceníme.
Soutěž: můj omyl/trapas
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.