Můj fígl: rychle vykynuté těsto

Můj fígl: rychle vykynuté těsto

26. 12. 2013

Čas vánoční je většinou časem věčného spěchu. Rychle uvařit, upéct cukroví nebo vánočky. Ale právě vánočky chtějí čas, myslím čas vykynutí. Osvědčila se mi,,kynárna" v podobě el. trouby. Zapnu troubu na několik minut, aby se vyhřála jen na teplotu 30-35 stupňů. Vypnu a těsto přikryté utěrkou vložím do trouby. Dvířka trouby nechám malinko přiotevřená. Těsto kyne před očima a ani nemusím dělat kvásek. Dávám kvasnice hned do těsta a zadělám vlahým mlékem. Upletené vánočky nepotírám hned, ale až po vykynutí, aby těsto mohlo kynout. Potírám je až těsně před pečením.

Dobrou chuť.

Můj fígl
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.