Brad Pitt, padesátník ve formě:
děti mu změnily žebříček hodnot

Brad Pitt, padesátník ve formě:
děti mu změnily žebříček hodnot

19. 12. 2013

Chlapecký úsměv ve tváři neztrácí ani v padesáti. Co, padesát?! Ano, i když tomu mnohé jeho fanynky nechtějí věřit, Brad Pitt právě slaví padesátku. A to ve skvělé formě! Jeden z nejvyhlášenějších krasavců planety působí dojmem dokonalého muže. S Angelinou Jolieovou vychovává šest dětí, jde z role do role a za každou bere řádově desítky miliónů dolarů.

Srdce dívek a žen na celém světě láme svým nedbale elegantním, mírně provokujícím vzezřením a smyslnou tváří s modrýma očima. V řadě filmů se ale dokázal vymanit ze šablony okouzlujícího hřebečka a prokázat značné herecké kvality.

V poslední době ho také hodně ovlivnila otcovská role: „Fakt, že jsem otcem, změnil nejen můj přístup k práci, změnil naprosto všechno, převrátil mi žebříček hodnot. Léta jsem žil jako egoista, který se soustředí jen sám na sebe a na své problémy. Ale od té doby, co se můžu starat i o někoho jiného, se mi svým způsobem strašně ulevilo.“

Místo žurnalistiky se dal na herectví

Narodil se 18. prosince 1963 v Oklahomě jako nejstarší ze tří dětí ve věřící rodině, vyrostl ale ve Springfieldu v Missouri, kde měl jeho otec dopravní firmu. Po nedokončeném studiu žurnalistiky začal brát kurzy herectví a vydělával si na ně prodejem zmrzliny, hlídáním parkoviště a živou reklamou. Od poloviny osmdesátých let se objevoval v televizních seriálech typu Dallas, první výraznější role přišla v dramatu Ridleyho Scotta Thelma a Louise (1991).

Atraktivní image romantického hrdiny s pohlednou tváří a rozervaným nitrem mu přinesly dva snímky z roku 1994: Interview s upírem a Legenda o vášni. Úplně jiný byl ale ve sci-fi Terryho Gilliama 12 opic. Jeho hyperaktivní pomatenec vyzněl tak přesvědčivě, že mu vynesl oscarovou nominaci i Zlatý glóbus.

Kasovní trháky i náročné filmy

V kriminálním dramatu Davida Finchera Sedm policistů zase ztvárnil sériového vraha zavlečeného do psychopatické hry. Ze spolupráce s Fincherem pak vzešly ještě filmy Klub rváčů (1999) a Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2009) – a s ním i druhá oscarová nominace.

Pitt efektivně dělí své aktivity mezi kasovní trháky, jakými jsou Trója, Pan a paní Smithovi, Dannyho parťáci 1–3,  a náročnější snímky jako je drama Babel a umělecký western Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. To mu zajišťuje popularitu u publika i respekt kritiky a filmařské obce. Radost dělá Pittovi spolupráce s originálními režiséry Quentinem Tarantinem (Hanebný pancharti) nebo braty Coenovými (Po přečtení spalte). Jeden z jeho nejnovějších snímků Strom života (2011) získal hlavní cenu, Zlatou palmu, na festivalu v Cannes.

S Angelinou Jolieovou vychovává šest dětí

Od roku 2006 funguje Pittova produkční společnost Plan B, v níž se zaměřuje na ambicióznější filmy, které získávají ocenění. Podílel se například na Scorseseho Skryté identitě, která obdržela Oscara. Produkoval i už zmíněný film Terrence Malicka Strom života.

V letech 2000 až 2005 byl Pitt ženatý s herečkou Jennifer Anistonovou. Nyní Pitt s partnerkou Angelinou Jolieovou vytváří nejmocnější a nejlépe placený hollywoodský pár. Společně vychovávají šest dětí: Maddoxe a Zaharu adoptovala Angelina, dohromady si osvojili Paxe-Thiena, poté se jim narodila Shiloh a dvojčata Knox a Vivienne.

 

Můj život nemůže být šťastnější,
pochvaluje si  spokojený táta Brad Pitt

„Nějakou dobu jsem si myslel, že jsem napáchal příliš mnoho škod – drogových škod. Byl jsem tak trochu flákač. Chlápek, co měl pocit, že se dostal do něčeho jako vzduchoprázdno a chtěl se nechat inspirovat,“ přiznal před časem Brad Pitt, že kdysi nějaký čas experimentoval s drogami. Jenže díky svému vztahu s Angelinou Jolie a šesti dětem se změnil a cítí se v sedmém nebi. „Chtěl jsem mít velkou rodinu, chtěl jsem ten zmatek v domě. U nás doma zní neustálý cvrkot, ať už je to hihňání nebo ječení nebo pláč nebo bouchání. Miluju to! A nesnáším, když jsem pryč. Možná je prima být na den v hotelovém pokoji, zaradovat se, že si konečně můžu přečíst noviny. Ale další den už mi ta kakofonie chybí. Prostě nevím, jak by život mohl být šťastnější.“

herecké legendy Hollywood
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.