Fígl s předvařováním a předsmažováním

Fígl s předvařováním a předsmažováním

2. 12. 2013

Nevím, jak vy, ale já, když vidím krásné maso, navíc v akci, neodolám a koupím pořádný flák. Nemáme moc velký důchod, spíš pod průměrem, ani nejíme maso denně, takové brambory s tvarohem s bylinkami, bramborové lokše, havířina, bramborová buchta a další, to všechno jsou bašty, co projdou mozkem, pěkně závit po závitu.

Jednou se mi zvlášť zadařilo. Koupila jsem úžasnou vykoštěnou pečeni, bez tlustého kolem, radost se podívat. Takový čtyřkilový šál - macek. Jenomže jak s těmi kily naložit? Rozřezat na kusy a zmrazit? Kdepak, maso se tím připraví o šťavnatost. Takže jsem nakrájela plátky, naklepala, osolila a obalila v trojobalu. Řízky jsem předsmažila do "nedosmažena", světlá zlatá barva a po vychladnutí zabalila po dvou a čtyřech kusech do pytlíků k mražení, naskládala do mrazáku do štůsků. Pak stačilo řízky rozmrazit a na pánvi dosmažit. Pro více lidí jsem je dala do pekáče a dodělala v troubě.

Začala jsem tak zmrazovat i jiná jídla, dávala do krabiček k mražení a pak stačilo jen rozmrazit, eventuelně dodělat ( zaprášit, přidat smetanu atd.). Perfektní je slepice (kuře) na paprice, předdělám se spoustou cibule, asi jako do guláše, maso do měkka, oberu ho, šťávu dochutím, přidám maso a rozdělím do krabiček, zmrazím. Pak stačí rozmrazit, v mléce rozkvrdlat hladkou mouku a nakonec smetanu. Eventuelně ještě dochutit. Ale kdykoli rychle potřebuji jídlo pro nás či návštěvu a podobně, rozmrazím v mikrovlnce nebo ve vařící vodní lázni.

Vzhledem k tomu, že žijeme většinu roku na chalupě a ve vsi není žádný obchod, nakupujeme ve velkém a dokud vše nespotřebujeme, na nákup nejedeme. V době, kdy je hodně práce na zahradě, hodí se předvařené jídlo. Španělských  ptáčků jsem měla dvanáct (když už, tak už) rozdělila také do krabiček a podle toho, kolik nás bylo, jsem rozmrazila, dodělala šťávu či omáčku. Zmrazuji předdělaný guláš z nožiny, upečené maso a dlaší dobroty. Potřebuji zpracovat mrkev, vyndám krabičku či krabičky s vepřovým, mrkev a brambory jsou hotové, než rozmrzne maso. Upeče se flák najednou a ještě se ušetří proud nebo plyn.  

Můj fígl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.