Pomoc při spáleninách

Pomoc při spáleninách

12. 11. 2013

Tuhle radu znám od útlého dětství od maminky a ta ji údajně znala od naší babičky, tatínkovy matky. Je tedy hodně stará, ale zaručeně spolehlivá.

Na spáleniny malé i velké, od plotny, horké vody, oleje, žehličky, ale i při neopatrném opalování, pomůžou kvasnice. Ty se musí rozředit vodou na řídkou kaši a tou se natírá popálené místo. Když horkost kvasnice vysuší, přidává se další a další voda, aby kvasnice byly stále vlhké. Horkost postupně ustupuje a také spálená kůže bledne. Je lepší se této proceduře raději hodinku věnovat, než pak protrpět noc. Jiné děti bývaly z koupaliště spálené tak, že nemohly spát a pak se sloupaly, ale my nikdy.
Na kvasnicovou kaši nedám dopustit celý život. Kvasnice si vozím s sebou i na dovolenou do Středomoří, kde nejsou běžně k dostání. To jsem poznala před pár lety na Rhodu a už bych to nechtěla zažít. Nikdy mi nic jiného tak nepomohlo jako kvasnice, ani doporučovaný tvaroh, jogurt nebo citron či chlazení ledovou vodou. Podotýkám však, že se nesmí jednat o spáleninové puchýře nebo už jinak poškozenou kůži. Jen celistvou rudou spáleninu.

Přeji vám, abyste mou radu raději nepotřebovali, ale pro jistotu....

Můj fígl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.