Sbohem, Invalidovno!

Sbohem, Invalidovno!

3. 9. 2013

Již několikrát jsem se ve svých příspěvcích zmínila o svém pracovišti, Vojenském ústředním archivu, který sídlí několik desítek let v budově bývalé pražské Invalidovny v Karlíně. Bohužel už jen krátce, na jaře příštího roku se přestěhuje do objektu někdejšího vojenského gymnázia do Ruzyně. Další osud kulturní památky, barokní Invalidovny, která donedávna zůstávala veřejnosti uzavřena, je zatím nejistý.

Teď Invalidovna otevírá své prostory návštěvníkům počtvrté a naposled. Když se její vrata otevřela předloni poprvé, stály v parku před ní po celý den nekonečné fronty zájemců. Loňského roku byl kromě standardního Dne otevřených dveří uspořádán ještě jeden návštěvní den, spojený s akcemi Městské části Praha 8 u příležitosti výročí atentátu na Heydricha.

Využijte poslední příležitosti prohlédnout si sice poněkud zašlou a částečně i povodní v roce 2002 poškozenou, avšak přesto unikátní budovu, v níž na vás dýchne historie a nádhera barokní architektury. My s kolegy vás budovou, která např. pro mě byla druhým domovem 23 let, provedeme a seznámíme s její historií i současností.

Den otevřených dveří se koná v sobotu 14. října od 8 - 16 hodin, skupinové prohlídky začínají vždy v celou hodinu. Uvítáme všechny, od miminek v kočárku až po starší a pokročilé! Na shledanou na Invalidovně ještě dříve, než řekneme Sbohem, Invalidovno.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.