Kočka Sugar přežila
hrozivý pád z mrakodrapu

Kočka Sugar přežila
hrozivý pád z mrakodrapu

25. 3. 2012

Záchranáři ji označili za zázračnou kočku. Jmenuje se Sugar, je celá bílá, neslyší - ale zato měla velké štěstí, když přežila pád z okna bytu své majitelky v 19. podlaží výškové budovy v Bostonu, napsal zpravodajský server CBS News.

Majitelka kočky Brittany Kirková prý věří na staré rčení, podle nějž mají kočky devět životů. „Myslím, že Sugar teď jeden nebo dva... a možná osm z nich použila,“ řekla Kirková, která přežití své kočky zařadila mezi svatební dary, protože k pádu došlo jen den před její svatbou.

Když Sugar, která naštěstí dopadla na kousek trávníku a mulčovaného záhonu, vyšetřili záchranáři, zjistili, že má jen malý škrábanec, ale žádné zlomeniny, žádné tržné rány a žádné vážné zranění. Výšku pádu přitom odhadli na 45 až 60 metrů.

Podle jejich slov mají ale překvapivě kočky větší šanci přežít, když je jejich pád z větší výšky než devět podlaží. „Dokážou se uvolnit, rozprostřít do pozice, jakou zaujímá například veverka při skoku s roztaženýma nohama, a to zbrzdí jejich pád,“ řekl uvedl záchranář Brian O\'Connor.

zvířata
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.