Zážitek roku 2023 - jak na internet bez internetu?
FOTO: Dana Straková

Zážitek roku 2023 - jak na internet bez internetu?

14. 12. 2023

Letošní dovolená v Chorvatsku byla skutečně nádherná. Ale týden utekl jako voda. Poslední den jsem snědla svůj poslední letošní "burek sa mesom", naposledy se vykoupala a pak si radši odešla sednout pod borovice. Stejně je to divný, my sem se sestrou jezdíme v září proto, aby nebylo takové horko a ono si celý týden klidně bylo. To ať s tím jdou do háje. Kdyby bylo bývalo některý den aspoň o trochu chladněji, mohly jsme si dát výlet přes Plato Mjesaca až na Lokvu Divišku. Když jsem tam byla předloni, třikrát jsem pěkně zmokla a když po dešti vyšlo zase slunce, byl nádherně vidět "koloběh vody". Voda se odpařovala a vodní pára stoupala zpátky odkud přišla. Bylo to skutečně jako učebnicová ukázka. Letos se ale žádný déšť nekonal.

Ovšem moje největší letošní dovolenkové zklamání nepřišlo od slunečného jadranského počasí, které se nás letos opravdu snažilo uškvařit, ale od mého mobilního operátora. Hned druhý den mi totiž přestala fungovat powerbanka, kterou jsem si u nich před dovolenou za poměrně dost velkou částku pořídila, právě proto, že jsem chtěla na pláži psát nejenom články do íčka, ale i si dopisovat s kámoškama doma a hlavně, jak říká dědeček, "čumět do mobilu" celý den. Měla prý fungovat bezdrátově, takže na ní stačilo mobil pouze přiložit a nabíjení že tím automaticky začne. No nezačalo, ale jelikož jsem neměla před dovolenou po tomhle zjištění už moc času to řešit, spokojila jsem se tím, že nabíjení mobilu probíhalo přes kabel. Ale to asi byla chyba a mělo mi být jasné, že takhle to v pořádku není. Takže když jsem si druhý den na dovolené večer zapnula nabíjení powerbanky, poslední, co jsem na ní potom ráno uviděla bylo, že je nabitá na 58%. To se mi úplně nelíbilo, proč ne na 100%? Zkusila jsem jí tedy připojit k mobilu, jestli se z ní aspoň něco z těch 58% kapacity přemístí do mobilu. Na to madam zhasla a víc už se mnou nekomunikovala...

A aby to nebylo všechno, poslední den dovolené mi na pláži přišlo od milého O2 oznámeni:
"Dobry den, na cisle 723...... jste vycerpali svuj objem dat a nejste pripojeni k internetu. Protože je to v tomto obdobi vic nez 3x, znovu jsme objem dat pro jistotu neobnovili. Připojte se znovu za vyhodnou cenu. Vyberte si po kliknuti na http://mo2.cz/obnovdata Vase o2"

A prosím vás, jak se mám připojit, když jste mi data neobnovili a tím pádem nemám připojení k internetu? Jsem blbá já, nebo kdo?

Můj příběh Poslední soutěž 2023
Hodnocení:
(4.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.