Vánoční zamyšlení

Vánoční zamyšlení

18. 12. 2023

Snad každý z nás se v této předvánoční době při vánočních přípravách zatoulá ve vzpomínkách na dobu minulou. Tedy doby našeho dětství a mládí. Jaké byly Vánoce? Zažili jsme zasněžené svátky, nebo nás rozesmutněl déšť, který se spustil právě na Štědrý den? Těch bílých, pokud nežijeme v horách, bylo v poslední době opravdu málo.

Tak lovíme v paměti, který ten Štědrý den byl pro nás nejkrásnější. Každý večer prožitý u stromečku se svými blízkými měl své jedinečné kouzlo. Také já jsem se snažila vybírat ze vzpomínek, kterých bylo opravdu bohatě. Těžká volba, těžký výběr. Nakonec jsem usoudila, že ten nejkrásnější, tedy pro mne, byl první Štědrý den, který jsme prožili s naší malou dcerkou. Byly ji čtyři měsíce, rozsvícený stromeček ji zaujal jen na malou chvíli, ale největší radost ji udělalo „prozkoumávání“ papírových obalů z dárků.

Co to je? Mohla to vzít do ručky, pomačkat, potrhat, ochutnat a jak to pěkně šustilo! Nevím, zda jí ještě někdy udělaly větší radost obaly z dárků než jejich obsah.

Přeji krásné prožití svátků vánočních a ať každý z těch „svátečně tajemných“ večerů je pro nás všechny tak jedinečný, že si na něj někdy rádi vzpomeneme.

Můj příběh Poslední soutěž 2023 Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.